Ενέδρα θανάτου στην Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν», λέει ο ψυχίατρος [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενέδρα θανάτου στην Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν», λέει ο ψυχίατρος [εικόνες]

Φωτογραφία: www.4ty.gr/ Απειλές εδώ και τρεις μήνες δεχόταν ο ψυχίατρος που πυροβολήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές από το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις τουλάχιστον δράστες που είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο ψυχίατρο Δημήτρη Στριμπάκο στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν 50χρονος ψυχίατρος στο επάγγελμα, βγαίνοντας από το ιατρείο του και κατευθυνόμενος στο όχημά του, τύπου τζιπ, δέχτηκε πυροβολισμούς.

Ενέδρα θανάτου στην Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν», λέει ο ψυχίατρος [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σύμφωνα με το cretapost, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του 4-5 φορές, πριν εκείνος μπει στο αμάξι του και το θέσει σε λειτουργία.

Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν με λοστό το τζάμι του συνοδηγού, ενώ δύο από τις σφαίρες καρφώθηκαν στο παρμπρίζ του οχήματος.

Ενέδρα θανάτου στην Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν», λέει ο ψυχίατρος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο γνωστός στην Κρήτη ψυχίατρος τραυματίστηκε σε πρόσωπο και χέρια από τα θραύσματα, αλλά διατηρώντας την ψυχραιμία τους κατόρθωσε να φύγει από το σημείο και να κατευθυνθεί σε κοντινό φαρμακείο όπου ζήτησε βοήθεια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο ανέφερε μεταξύ άλλων : "Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, είχαν κρυφτεί στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβαλε μπροστά και ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Μου είπε: "Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου". Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει"

Δεχόταν απειλές εδώ και τρεις μήνες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιατρός το τελευταίο τρίμηνο δεχόταν απειλές από άτομα που απαιτούσαν από τον ίδιο να τους συνταγογραφήσει ψυχιατρικά φάρμακα. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρώτη του κατάθεση στις αρχές, ο ίδιος δεν δεχόταν για πρώτη φορά απειλές, ενώ για αυτό το συμβάν είχε ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα.

Ενέδρα θανάτου στην Κρήτη: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν», λέει ο ψυχίατρος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι πως οι δράστες είχαν σαφέστατη πρόθεση να δολοφονήσουν τον 50χρονο ψυχίατρο.

Πηγή: cretapost.gr/ Φωτογραφίες: neakriti.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψυχίατρος Ενέδρα θανάτου Ηράκλειο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ