Αυτή είναι η πιο hangover ημέρα του χρόνου - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πιο hangover ημέρα του χρόνου

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νιώθετε κάπως περίεργα σήμερα; Το κεφάλι σας είναι «βαρύ» και έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης; Μήπως, εχθές, ξενυχτίσατε και ήπιατε;

Σε περίπτωση που απαντήσατε «ναι» σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε να σας πούμε πως η επιστήμη είναι μαζί σας, καθώς ανακαλύφθηκε πως η 14η Δεκεμβρίου είναι η πιο hangover ημέρα.

Οχι, δεν είναι τα Χριστούγεννα, ούτε η Πρωτοχρονιά, είναι η 14η του Δεκέμβρη.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, διότι διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για το hangover του αυτή τη μέρα στα social media.

Παρακολούθησαν τα κοινωνικά δίκτυα και συμπέραναν πως οι χρήστες χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη λέξη κατά κόρον, το οποίο φαίνεται πως δεν τους προκάλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς τα Χριστούγεννα είναι μία «ανάσα» μακριά.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μετά από ανάθεση μεγάλης αμερικανικής εταιρείας αυτοκινήτων, η οποία ήθελε να αναδείξει τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Το 10% των συλλήψεων οδήγησης λόγω αλκοόλ γίνεται μεταξύ 06:00 και 08:00 το πρωί.

Σε περίπτωση που είχατε μια hangover μέρα, η διατροφολόγος Αμάντα Χάμιλτον σας συμβουλεύει να:

  • Πιείτε πολύ νερό
  • Επιλέξτε σωστό πρωινό
  • Ο καφές και η άσκηση βοηθούν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Hangover 14 Δεκεμβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ