Στο μισό η δόση για τα στεγαστικά των δημοσίων υπαλλήλων - iefimerida.gr

Στο μισό η δόση για τα στεγαστικά των δημοσίων υπαλλήλων

Στο μισό η δόση για τα στεγαστικά των δημοσίων υπαλλήλων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία θα μειώνεται στο μισό η δόση που πληρώνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση θα μειώνει την παρακράτηση της δόσης στα 3/10 του μισθού του υπαλλήλου, από τα 6/10 που είναι μέχρι σήμερα. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση μισθού και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο όπου οι δανειολήπτες υπάλληλοι καταλήγουν με μηδενική ή και αρνητική μισθοδοσία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ψηφιστεί ήδη διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις στο μισό γι' όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ επιμηκύνονται τα δάνεια κατά 15 χρόνια και δίνεται διετής αναστολή δόσεων. Με τη νέα ρύθμιση, όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό. Δηλαδη αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού -όπως ισχύει τώρα- θα είναι 3/10 του μισθού.

Παράλληλα, στις οικογένειες όπου και οι δύο σύζυγοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι η μηνιαία δόση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.

Ποιους αφορά - Ποια τα δικαιολογητικά

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να υπαχθούν στην ευνοϊκή διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέχρι τις 30 Ιουνίου με την ταυτότητά τους και πρόσφατη βεβαίωση αποδοχών. Η ρύθμιση αφορά δάνεια που έχουν ληφθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ