Πρεμιέρες και άλλες προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πρεμιέρες και άλλες προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Πρεμιέρες και άλλες προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αίμα κακό», «Τα σπερματοζωάρια» και «Το τούνελ», σηκώνουν απόψε αυλαία, στα θέατρα, Άκης Δαβής, Ελυζέ και Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη αντίστοιχα. Πολλές και οι μουσικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, ικανές να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα, από Όπερα μέχρι... Ψαραντώνη. Επίσης, η Έλενα Σύρακα παρουσιάζει τη νέα της συλλογή κοσμημάτων στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ενώ το απόγευμα παρουσιάζονται στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Μπατσιούλας, τα βιβλία «Η σημασία του χρόνου στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική» και «Κάποτε στην Άρτα», αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

ΘΕΑΤΡΟ

  • Πρεμιέρα του έργου «Αίμα κακό» στο Θέατρο «'Ακης Δαβής»

Το απόσπασμα από το βιβλίο «Μια εποχή στην Κόλαση» του Ρεμπό επεξεργάστηκε, σκηνοθετήθηκε και θα ερμηνευτεί από τον 'Αρη Ρέτσο. Στο Θέατρο «'Ακης Δαβής» (Αλκμήνης 12, Πετράλωνα). Τηλ.: 2103428650. Ώρες παραστάσεων: Παρ., Σάβ. 9.15 μμ.

  • Πρεμιέρα του έργου «Τα σπερματοζωάρια» στο Θέατρο «Ελυζέ»

Στην κωμωδία του Λεωνίδα Τσίπη, δύο σπερματοζωάρια εξηγούν στο κοινό γιατί δεν θέλουν να γεννηθούν σε έναν απάνθρωπο κόσμο. Η σκηνοθεσία είναι του Μάνου Αντωνίου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάνος Αντωνίου, Φαίη Βάκρινου, Βαγγέλης Πετρόπουλος κ.α. Στο Θέατρο «Ελυζέ»(Νυμφαίου 12, Ιλίσια). Τηλ.: 2107771766. Ώρες παραστάσεων: Κυρ. 7.15 μμ. Παρ., Σάβ. 9 μ.μ.

  • Πρεμιέρα του έργου «Το τούνελ» στο «Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη»

Στη δραματοποιημένη νουβέλα του Ερνέστο Σάμπατο, ένας άντρας αποκαλύπτει τις βαθιές του σκέψεις μετά τη δολοφονία της γυναίκας που αγάπησε όσο τίποτα άλλο. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Γαλάνη. Στο «Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη» (Μοσχονησίων 36, Πλ. Αμερικής). Τηλ.: 2108661168. Ώρες παραστάσεων: Κυρ. 7.30 μμ. Παρ., Σάβ. 9.15 μμ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • «Nour». Κοσμήματα της Έλενας Σύρακα στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Η Έλενα Σύρακα, με αφετηρία την ισλαμική τέχνη και τα έργα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, εμπνέεται από τις γεωμετρικές φόρμες των αντικειμένων, τα φυτικά μοτίβα των μεταξωτών υφασμάτων, τις πανοπλίες, τα κράνη και τα σπαθιά. Τα κοσμήματα της συλλογής «Nour» παρουσιάζονται δίπλα στα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου, τα οποία αποτέλεσαν και την πηγή έμπνευσής τους. Στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12). Τηλ.: 2103251311.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • 14η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Στη συναυλία, που εντάσσεται στον κύκλο «Νέοι δημιουργοί και αναδημιουργοί», θα ακουστούν έργα των Δημήτρη Οικονόμου, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Συμμετέχει η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Κλαρινέτο ο Παύλος Σεράσης. Μουσική διεύθυνση: Αλέξανδρος Διαμαντής, Βασίλης Χριστόπουλος. Στο Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 2107282333. Ώρα: 8.30 μ.μ.

  • Ο Ψαραντώνης στον μουσικό χώρο «Ρυθμός Stage»

Ο γνήσιος εκπρόσωπος της κρητικής μουσικής σε μια από τις σπάνιες σόλο εμφανίσεις του. Μαζί του η τραγουδίστρια Νίκη Ξυλούρη, που ερμηνεύει με τον δικό της τρόπο τα παραδοσιακά τραγούδια και ο Νεκτάριος Κοντογιάννης στο λαούτο. Στον Ρυθμό Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη). Τηλ: 210 9750060. Ώρα: 11:00 μμ.

  • Η όπερα «Cosi fan tutte in black» στο Θέατρο «Αργώ»

Η Όπερα Νέων παρουσιάζει το γνωστό έργο του Μότσαρτ «Έτσι κάνουν όλες» σε μια πρωτοποριακή σκηνοθεσία, με μαύρους φωτισμούς και μαύρη σκηνή και επιρροές από το Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Στο Θέατρο «Αργώ» (Ελευσινίων 15). Τηλ.: 2105201684. Ώρα: 9 μ.μ.

  • 1st Music Highway Festival στο «Κύτταρο»

Μπλουζ και ροκ συναντούν το δημοτικό τραγούδι σε μια βραδιά έκπληξη. Με τους Effigy, Big Nose Attack, Mr. Highway Band και V.I.C. Στο Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών). Τηλ.: 2108224134. Ώρα: 8.30 μμ.

  • Οι 4 Wheel Drive στο Lazy Club

Το συγκρότημα σε μια γνήσια ροκ βραδιά. Στο Lazy Club (Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια). Τηλ.: 2106895535. Ώρα: 11.30 μμ.

  • Η Elle P. στο «Booze Cooperativa»

Η Βερολινέζα performer έχει στις «αποσκευές» της ένα κασετόφωνο και τις μοναδικές φωνητικές της ικανότητες. Στο «Booze Cooperativa» (Κολοκοτρώνη 57). Τηλ.: 2114000863. Ώρα: 10 μμ. Είσοδος ελεύθερη

  • Η Ομάδα «Ηχοβολή» στη μουσική σκηνή «Μακάρι»

Οι Στέφανος Γανωτής (κρητική λύρα, φωνή, κουτάλια, μπεντίρ), Ηλίας Αλεξόπουλος (λαούτο, μαντολίνο, φωνή), Γρηγόρης Μιχαηλίδης (κανονάκι) και Γιάννης Ζαχαρέλλης (κλασική κιθάρα, φωνή) σε τραγούδια της καρδιάς μας. Στο «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125, Νεάπολη). Τηλ.: 2106458958. Ώρα: 9.30 μμ.

  • Ο Τάκης Μπινιάρης στο Art Gallery Cafe

Ο Τάκης Μπινιάρης, μαζί με τη Μαργαρίτα Γκινοσάτη και τη Νανά Γεωργιάδη, σε ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις μουσικές απαιτήσεις. Στο Art Gallery Cafe (Iπποκράτους 1 & Γαληνού, Βούλα). Τηλ.: 2108958866. Ώρα: 9 μμ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  • «Τα άσεμνα, τα πρόστυχα, τα σεξουαλικά» λαϊκά παραμύθια της Αποκριάς στην Ακαδήμεια

Ιστορίες από τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής για την περίοδο του χρόνου όπου όλα μπορούν να ειπωθούν. Αυστηρά για ενήλικο κοινό. Αφηγείται ο Δημήτρης Β. Προύσαλης και συνοδεύει μουσικά ο Περικλής Παντολέων (Ούτι). Στην «Ακαδήμεια» (Μαραθωνομάχων 8, Κολωνός). Τηλ.: 2105125600. Ώρα: 9 μμ.

  • «Φοβού τους Έλληνες και ψήφους φέροντες;». Συζήτηση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ανοικτή συζήτηση στην αγγλική γλώσσα γύρω από το ζήτημα της τεχνοκρατίας και δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνεργασία με το Institute of Ideas του Λονδίνου. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22). Τηλ: 2103680052. Είσοδος ελεύθερη.

  • Αφιέρωμα στον 'Αρη Αλεξάνδρου στο Βιβλιοπωλείο Ποιήματα και Εγκλήματα

Στο πλαίσιο του κύκλου «Ποιητές στη Σκιά», οι ποιητές Δ. Αθηνάκης, Λ. Σαμαρά και Χ. Κοντού θα μιλήσουν για το έργο του σημαντικού μεταπολεμικού συγγραφέα 'Αρη Αλεξάνδρου. Στο Βιβλιοπωλείο Ποιήματα και Εγκλήματα (Αγίας Ειρήνης 17). Τηλ.: 2103228839. Ώρα: 8.30 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

  • Παρουσίαση βιβλίου «Η σημασία του χρόνου στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική» στον Ιανό

Οι εκδόσεις GUTENBERG και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Παναγιώτη Πάγκαλου «Η σημασία του χρόνου στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική». Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Φατούρος, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σάββας Κονταράτος, Ομότιμος Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Ζήσης Κοτιώνης, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών. Στον Ιανό (Σταδίου 24). Τηλ.: 210 3217810. Ώρα: 6 μμ. Είσοδος ελεύθερη.

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Κάποτε στην 'Αρτα» στο Βιβλιοπωλείο Μπατσιούλας

Οι Εκδόσεις Στοχαστής και το Βιβλιοπωλείο Μπατσιούλας παρουσιάζουν το βιβλίο του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Κάποτε στην 'Αρτα». Η ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα ανάμεσα σ' έναν Ρωμιό και μια Εβραία στην 'Αρτα, μπλέκονται με γεγονότα και καταστάσεις της περιόδου μεταξύ 1932 και 1944. Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Φίλιππος Φιλίππου και Κώστας Καλφόπουλος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Στο Βιβλιοπωλείο Μπατσιούλας (Πανόρμου 83). Τηλ.: 2103315186. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

(AΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ