Σημίτης: Η μέχρι τώρα πορεία της ΕΕ δεν αρκεί - iefimerida.gr

Σημίτης: Η μέχρι τώρα πορεία της ΕΕ δεν αρκεί

Ο Κώστας Σημίτης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξέλιξη της Ευρώπης είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ITV των Ιωαννίνων, αναφέρθηκε στη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι αρχίζει μία συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η αυριανή συνεδρίαση μάλλον δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα, γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμα η κυβέρνηση στην Γερμανία, αλλά παρ΄ όλα αυτά, είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί», τόνισε ο κ. Σημίτης.

Σε ερώτηση για την πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό, για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, απάντησε:

«Αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και καιρό. Είναι από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και πρόκειται να συζητηθεί. Όπως και σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση και χρειάζεται δουλειά».

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού στα Ιωάννινα, με θέμα «Σκέψεις για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Σημίτης Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ