Φόρος 20% στα εισοδήματα από ενοίκια! - iefimerida.gr

Φόρος 20% στα εισοδήματα από ενοίκια!

Φόρος 20% στα εισοδήματα από ενοίκια!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων που προκύπτουν από την εκμίσθωση ακινήτων, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.

Συγκεκριμέμα, όπως διαπιστώθηκε σε νέα σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ για το νέο Φορολογικό, υπάρχει συμφωνία στην αυτοτελή φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων αντί του συνυπολογισμού τους στα εισοδήματα που φορολογούνται με τη κλίμακα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ Θεοχάρη Θεοχάρη να επεξεργαστεί τα δεδομένα των εν λόγω εισοδημάτων, προκειμένου να βρεθεί πόσα είναι τα έσοδα με το ισχύον σύστημα και πόσα θα είναι τα έσοδα με αυτοτελή φορολόγηση 20%.

Eurogroup και θαΗ αλλαγή αυτή δεν είναι, πάντως, τόσο... αθώα, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι αποτελεί μέρος του σχεδιασμού του ΔΝΤ για την απλοποίησης της φορολογίας κεφαλαίου, κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί συντελεστής 20% στα εισοδήματα από ακίνητα, αυτομάτως τίθεται θέμα ανάλογης φορολόγησης των τόκων καταθέσεων και των ομολόγων, που σήμερα είναι 10%. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των κομμάτων που συμμετέχουν στο διάλογο για το Φορολογικό, απορρίπτουν, πάντως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δυναμίτιζε τη προσπάθεια ανάκτησης της ηρεμίας μετά τη συμφωνία στο έδινε τη χαριστική βολή στις τραπεζικές καταθέσεις.

Στο τραπέζι του διαλόγου για το Φορολογικό, που αναμένεται να φτάσει στη Βουλή μετά τις εκλογές, έπεσε και η αλλαγή του πλαισίου φορολόγησης των ακινήτων. Ειδικότερα αναζητείται φόρμουλα για τη κατάργηση του Τέλους που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και την ενοποίηση όλων των φόρων που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία, ενώ υπάρχει πάντα στο τραπέζι η πρόταση για αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομής ως αντίβαρο στη φοροδιαφυγή που "ξεπλένεται" μέσω της ακίνητης περιουσίας αλλά και ως αντίμετρο στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών που εκτιμάται ότι θα βάλει ταφόπλακα στην οικοδομή.

Και "flat tax" 15% στα κέρδη από εταιρίες

flat tax) 15% σε όλα τα εισοδήματα που προκύπτουν από την εταιρική δραστηριότητα, απλοποιώντας έτσι το ισχύον σύστημα που φορολογεί με διαφορετικό τρόπο τα κέρδη των εταιριών, τα μερίσματα, τις εταιρικές αμοιβές...Όσον αφορά, δε, στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, η πρόταση της Ν.Δ. που αποτελεί επί του παρόντος τη βάση συζήτησης, προβλέπει την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή (

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ