Προκρίθηκε στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός [βίντεο] - iefimerida.gr

Προκρίθηκε στους «16» του Europa League ο Ολυμπιακός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός, με το γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ, νίκησε 1-0 την Ρούμπιν Καζάν στο «Καραϊσκάκη», όπως είχε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι στην Ρωσία, και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την ουκρανική Μέταλιστ. Ήρωας αναδείχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τις επεμβάσεις και την αυτοθυσία που επέδειξε ο Ρόι Κάρολ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του στον αγώνα. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Αριέλ Ιμπαγάσα από τα δεξιά, ο Ιβάν Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ραφίκ Τζιμπούρ και κατέληξε στα δίχτυα του Ριζίκοφ στο 13’. Επτά λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα έβγαλε με υπέροχη κάθετη πάσα τετ α τετ τον Τζιμπούρ με τον Ριζίκοφ, το πλασέ όμως του Αλγερινού επιθετικού σταμάτησε στο σώμα του Ρώσου τερματοφύλακα. Στο 23’ ο Ιμπαγάσα με νέα κάθετη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Νταβίντ Φουστέρ να σκοράρει, όμως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Ρούμπιν Καζάν. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο 31’ όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Βαλντές βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Ρόι Κάρολ, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» να πέφτει στα πόδια του Παραγουανού επιθετικού και να απομακρύνει την μπάλα. Στο 37’ η κεφαλιά του Βαλντές πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κάρολ, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε στο 39’ με την κεφαλιά του Φουστέρ να περνάει άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν εμφάνισαν το ίδιο καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Ρόι Κάρολ για να διατηρήσουν το 1-0. Στο 52’ ο 35χρονος γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μάρτινς μέσα από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 65’ απομάκρυνε το σουτ του Νάτχο. Στο 70’ ο Κάρολ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση στην κοντινή προβολή του Νάβας και τραυματίστηκε στο δεξιό δικέφαλο του ποδιού του. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απείλησε στο 73’ με το σουτ του Μακούν να περνά άουτ, ενώ μετά τις αλλαγές του Ισπανού προπονητή έλεγξε εκ νέου τον αγώνα και δεν απειλήθηκε από την Ρούμπιν. Η καταπληκτική εμφάνιση του Κάρολ, που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού παρά τον τραυματισμό του, ολοκληρώθηκε στο 92’ με την επέμβασή του με το ένα χέρι στην κεφαλιά του Βαλντές και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βορειοιρλανδού τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα(72’ Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ(81’ Μοδέστο), Τζιμπούρ(88’ Αμπντούν).

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίεφ): Ριζίκοφ, Κουζμίν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ(68’ Νεμόβ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ(46’ Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς(64’ Κασάεβ), Βαλντές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ