Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας ισχυρίζεται ότι τον φωτογράφισε στην Βηθλεέμ [εικόνα] - iefimerida.gr

Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας ισχυρίζεται ότι τον φωτογράφισε στην Βηθλεέμ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας βρετανός τουρίστας υποστηρίζει ότι φωτογράφισε τον street artist Banksy στην Βηθλεέμ ενώ ολοκλήρωνε ένα graffity.

Στην φωτογραφία αποτυπώνεται μπροστά από το γκράφιτι «Peace on Earth» στην πόλη της Βηθλεέμ, ένας μεσήλικας άνδρας ο οποίος φορά καπέλο, γκρι βερμούδα, φούτερ και στα χέρια του κρατά ένα σπρέι και στένσιλ.

Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας ισχυρίζεται ότι τον φωτογράφισε στην Βηθλεέμ [εικόνα]  | iefimerida.gr 0

Τη φωτογραφία σύμφωνα με τη Daily Mail τράβηξε ένας 24χρονος τουρίστας από το Έσεξ.

«Την προηγούμενη εβδομάδα έβγαινα από την εκκλησία του Milk Grotto και τότε είδα έναν άντρα με σπρέι στα χέρια να ζωγραφίζει ένα αστέρι σε μια πόρτα. Θεώρησα ότι ήταν ένας ακόμη από αυτούς τους τύπους που κάνουν γκράφιτι και τον φωτογράφισα. Έφυγε, και μετά από λίγο τον εντόπισα ξανά. Αυτή τη φορά φορούσε ένα καπέλο Fedora και ενώ μάλλον τελείωνε το AlterNativity. Συζητώντας με ανθρώπους μετά, άκουσα να λένε ότι θέλουν να δουν τα νέα έργα του Banksy στην Παλαιστίνη. Πήραμε ένα ταξί και βρεθήκαμε ξανά στον περίβολο της εκκλησίας και τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί», ανέφερε ο τουρίστας. «Δεν είμαι φανατικός των γκράφιτι και εν γένει της street art, αλλά νιώθω ενθουσιασμένος που από τύχη οδηγήθηκα σε αυτόν», πρόσθεσε.

Bethlehem 2017. #peaceonearth

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις Δεκ 6, 2017, 3:50πμ PST

Ο «αόρατος» street artist επετρεψε στην Βηθλεέμ με μια καινούργια παρέμβαση, από δύο έργα, με τον γενικό τίτλο «The Alternativity» («παίζει» με τις λέξεις alter, δηλαδή αλλάζω και nativity, δηλαδή γέννηση ή Γέννηση).

Όλα αυτά, κοντά στην επινόησή του, το «The Walled Off Hotel», το ξενοδοχείο με «τη χειρότερη θέα στον κόσμο», μιας και βλέπει στο τείχος με το οποίο το Ισραήλ μάντρωσε τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης. Για λόγους ασφαλείας.

Φωτογραφία: walledoffhotel.com

Το πρώτο από τα έργα του Banksy είναι τοποθετημένο σε μια θύρα του Καθολικού παρεκκλησίου, γνωστού ως Milk Grotto ή Grotto of Our Lady (ανεγέρθη το 1872).

Το έργο φέρνει το μήνυμα «Peace on Earth» («...και επί γης ειρήνη...»). Καλά νέα για όλους μας – και όλους εκεί, ανεξαρτήτως θρησκεύματος – έως ότου διαβάσεις κανείς τα ψιλά γράμματα: Terms and conditions apply, δηλαδή «σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις».

Το δεύτερο έργο του Banksy είναι δύο άγγελοι, φιλοτεχνημένοι με στένσιλ, οι οποίοι κρατούν έναν λοστό και προσπαθούν να διαπεράσουν το τείχος. Το έργο αυτό είχε φιλοτεχνηθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα, και ήταν καλυμμένο με ένα πανό το οποίο ανήγγειλε το γεγονός.

Τον προηγούμενο μήνα, μπροστά από το «The Walled Off Hotel», ο Banksy διοργάνωσε ένα πάρτι για τα 100 χρόνια από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ (στις 2 Νοεμβρίου του 1917, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Άρθουρ Τζέιμς Μπάλφουρ στέλνει μια επιστολή στον «ηγέτη» της εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, λόρδο Ρόθτσιλντ, με την οποία υπόσχεται την εγκαθίδρυση μιας «εβραϊκής πατρίδας» στην Παλαιστίνη, με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών που ζουν ήδη στην περιοχή.
Του ζητά να τη διαβιβάσει στη Διεθνής Σιωνιστική Ομοσπονδία και ζητά ως αντάλλαγμα να ενθαρρύνει η εβραϊκή κοινότητα τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ banksy street artist graffity Βηθλεέμ τουρίστας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ