Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρυ ετοιμάζουν άγαλμα της μητέρας τους, Νταϊάνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρυ ετοιμάζουν άγαλμα της μητέρας τους, Νταϊάνα [εικόνες]

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην 50ή επέτειο της D-Day στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γλύπτης που σχεδίασε την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ στα βρετανικά νομίσματα, επελέγη για τη δημιουργία του αγάλματος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αφιερωμένο στη μνήμη της 20 χρόνια μετά το θάνατό της.

“Ο Ian είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος γλύπτης και ξέρουμε πως η δημιουργία του θα αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα μας, Νταϊάνα” δήλωσαν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεώτερος αδερφός του, Χάρυ.

Το άγαλμα θα ανεγερθεί έξω από το επίσημο σπίτι των δύο αδελφών στο Λονδίνο, Kensington Palace. Επιθυμία ήταν να αποκαλυφθεί πριν από το τέλος του έτους, για να σηματοδοτήσει την επέτειο, αλλά το παλάτι δήλωσε πως αυτό δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί πριν το 2019.

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρυ ετοιμάζουν άγαλμα της μητέρας τους, Νταϊάνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Νταϊανα, η πρώτη σύζυγος του διαδόχου του θρόνου, Πρίγκιπα Καρόλου, σκοτώθηκε όταν η λιμουζίνα που μετέφερε την ίδια και τον εραστή της, Dodi Al-Fayed, συνετρίβη σε σήραγγα του Παρισιού, τον Αύγουστο του 1997. Ο Ουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρυ 12 ετών όταν συνέβη το τραγικό γεγονός.


H πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους δυο γιούς της

“Είμαστε πολύ συγκινημένοι από τις αναμνήσεις και τα καλά λόγια που έχουν μοιραστεί τόσο πολλοί άνθρωποι μαζί μας τους τελευταίους μήνες”, ανέφεραν οι αδελφοί. “Ακόμα και είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της, είναι εμφανής η σπουδαιότητά και η αγάπη που της έτρεφε ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου."

Το πρώτο μνημείο για τη Νταϊάνα, ένα συντριβάνι 210 μέτρων, παρουσιάστηκε στο Hyde Park το 2004, μετά από χρόνια γραφειοκρατικών διαμαρτυριών και περιφρόνησης πάνω στο σχέδιο.

Πηγή: reuters.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ