Μικρή αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Μικρή αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση 0,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών μειώθηκε 0,3%.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 0,5% τον Οκτώβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2016, έναντι αύξησης 6,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

*Κατά 12,1% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

*Κατά 1% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση:

*Κατά 0,3% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις στην παραγωγή ποτών (13,6%), καπνού (11,9%) και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων (29,2%).

*Κατά 2,6% του δείκτη παροχής νερού.

Ο μέσος γενικός δείκτης της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2017 παρουσίασε αύξηση 4,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιομηχανική παραγωγή ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ