Μέρκελ: Οι δολοφονίες από νεοναζί είναι ντροπή για την Γερμανία - iefimerida.gr

Μέρκελ: Οι δολοφονίες από νεοναζί είναι ντροπή για την Γερμανία

Άνγκελα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της Γερμανίας χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τις δολοφονίες μεταναστών (μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας) που έγιναν στην χώρα την περίοδο από το 2000 έως το 2007, από ομάδα νεοναζί.

Σε εκδήλωση μνήμης που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου, η Άνγκελα Μέρκελ, ντύμένη στα μαύρα διάβασε ένα ένα τα ονόματα των θυμάτων, και ζήτησε συγγνώμη στις οικογένειές τους, δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί στην Γερμανία. Θύματα των επιθέσεων ήταν οχτώ Τούρκοι, μία Γερμανίδα αστυνομικός, και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης.

Η Άνγκελα Μέρκελ απολογήθηκε επίσης για το γεγονός πως οι δολοφονίες εξιχνιάστηκαν μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα τόσα χρόνια οι ευθύνες να έχουν αποδοθεί σε συγγενείς των θυμάτων. Η καγκελάριος, ενώπιον των συγγενών των θυμάτων και 1200 επίσημων προσκεκλημένων, πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών, έκανε λόγο για μια «επίθεση εναντίον της Γερμανίας», αλλά και για μια «ντροπή της Γερμανίας» που δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ και υποσχέθηκε ότι οι αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και κοινοβουλευτική έρευνα σχετικώς με τις καθυστερήσεις και τα λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα η οργάνωση να δρα ανενόχλητη επί χρόνια, ενώ το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει ως αποζημίωση περί τα 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ