Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παραιτηθεί για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση - iefimerida.gr

Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παραιτηθεί για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη φωνή του σ’ εκείνες άλλων συναδέλφων του γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος που καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να παραιτηθεί για τις εις βάρος του καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ήρθε να προσθέσει ο Μπέρνι Σάντερς επισημαίνοντας ότι αυτό έκανε ο γερουσιαστής Αλ Φράνκεν της Μινεσότα, όταν βγήκαν αρκετές γυναίκες και τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση.

Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παραιτηθεί για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση  | iefimerida.gr 0

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς

«Ο Αλ Φράνκεν θεώρησε ότι ήταν πρέπον να παραιτηθεί. Κι εδώ έχουμε έναν πρόεδρο, που τον κατηγόρησαν πολλές γυναίκες για [σεξουαλική] επίθεση, που λέει ο ίδιος σε βίντεο ότι επιτέθηκε σε γυναίκες. Ίσως πρέπει να σκεφθεί να κάνει το ίδιο», σχολίασε ο γερουσιαστής του Βερμόντ σε εκπομπή του NBC.

Ανάλογο μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, που είχε καυχηθεί παλαιότερα ότι άγγιξε ανάρμοστα γυναίκες χωρίς την έγκρισή τους -σύμφωνα με βίντεο που βγήκε στη φόρα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας- έστειλαν κι άλλοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές, όπως ο Κόρι Μπούκερ του Νιου Τζέρσι. Ενώ την περασμένη Πέμπτη ο γερουσιαστής Τζεφ Μέρκλι του Όρεγκον κάλεσε τον Ρεπουπλικανό υποψήφιο της Αλαμπάμα, Ρόι Μουρ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αλ Φράνκεν.

«Ο πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί αφού πάνω από 17 γυναίκες τον κατήγγειλαν για ανάρμοστη συμπεριφορά», είπε ο Μέρκλι.

Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ: «Πρέπει να ακουστούν» οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον Τραμπ

Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παραιτηθεί για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση  | iefimerida.gr 1

Η Νίκι Χάλεϊ, πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα η δήλωση της πρέσβεως των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, ενός από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ ότι «θα πρέπει να ακουστούν» οι γυναίκες που κατηγορούν τον Πρόεδρο για ανάρμοστη συμπεριφορά – οι ίδιες γυναίκες που ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «ψεύτρες».

«Οι γυναίκες θα πρέπει να νιώθουν πάντα ασφαλείς να βγαίνουν δημοσίως και να μιλούν. Κι εμείς πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να τις ακούμε», είπε στην εκπομπή “Face the Nation” του CBS η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα, στο πρόσωπο της οποίας πολλοί βλέπουν το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος .

Από την πλευρά του ο Τραμπ ουδέποτε άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να αποχωρήσει οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο πριν τη λήξη της θητείας του, ίσα-ίσα που σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί όλες τις εις βάρος του καταγγελίες.

Την περασμένη εβδομάδα 58 Δημοκρατικοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της έναρξης διαδικασίας αποπομπής του Τραμπ, αλλά η ηγεσία του κόμματος και γερουσιαστές όπως ο Σάντερς απέφυγαν να στηρίξουν την κίνηση αυτή.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε φθάσει σ’ αυτό το σημείο», είπε ο Σάντερς επισημαίνοντας ότι ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ συνεχίζει την έρευνά του για την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 και το ρόλο που ενδέχεται να έπαιξε η ομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ