Οικονόμου: Θα επιλυθεί το πρόβλημα με τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες - iefimerida.gr

Οικονόμου: Θα επιλυθεί το πρόβλημα με τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες

Οικονόμου: Θα επιλυθεί το πρόβλημα με τα πρόστιμα στους βενζινοπώλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα με τα πρόστιμα, συνήθως πολλών χιλιάδων ευρώ, που έχουν επιβληθεί σε πρατήρια καυσίμων μέσω του συστήματος «Ήφαιστος» διαβεβαίωσε οτι θα ρυθμίσει το προσεχές διάστημα με νομοθετική ρύθμιση, ο υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ο υπουργός, σε συναντήσεις που είχε με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα και επεσήμανε για άλλη μια φορά δημόσια ότι πρόκειται για πρόστιμα που επιβάλλονται για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του κλάδου, η νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί προς συζήτηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για εκπρόθεσμες ή λανθασμένες δηλώσεις πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα «Ήφαιστος» και φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανά πρατήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ