Μπιλ Γκέιτς: «Ψηφιακή επανάσταση για την καταπολέμηση της πείνας» - iefimerida.gr

Μπιλ Γκέιτς: «Ψηφιακή επανάσταση για την καταπολέμηση της πείνας»

Μπιλ Γκέιτς: «Ψηφιακή επανάσταση για την καταπολέμηση της πείνας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος πρέπει να ξεκινήσει μία ψηφιακή επανάσταση για την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη, υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft υποστηρίζει πως με πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγικότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τη βοήθεια των δορυφορικών συστημάτων, της τεχνολογίας των βίντεο ή της επιλογής των σπόρων.

«Πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο θα ωφεληθούμε από την ψηφιακή επανάσταση για να καταλήξουμε σε καινοτομίες και στην κτηνοτροφία», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς στη Ρώμη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Ταμείου για τη Γεωργική Ανάπτυξη (FIDA), η οποία είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ. Πρόσθεσε μάλιστα, «αν σας απασχολούν οι πιο φτωχοί, θα πρέπει να σας απασχολήσει η γεωργία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι δυνατό για τους αγρότες με μικρή παραγωγή να διπλασιάσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να τριπλασιάσουν την παραγωγή τους κατά τη διάρκεια των 20 προσεχών ετών, προστατεύοντας ταυτοχρόνως τη γη τους».

Παράλληλα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε παράλληλα δωρεές περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων από το ίδρυμά του για τη χρηματοδότηση των ερευνών για νέα είδη καλαμποκιού που θα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, εμβόλια για τα ζώα και για σχέδια για την εκπαίδευση των αγροτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ