Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: Πολική αρκούδα αργοπεθαίνει -Σκληρό βίντεο - iefimerida.gr

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: Πολική αρκούδα αργοπεθαίνει -Σκληρό βίντεο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θλίψη προκαλεί βίντεο που τράβηξε ο φωτογράφος Πολ Νάικλιν και δημοσιεύει το National Geographic, στο οποίο παρουσιάζεται μια σκελετωμένη πολική αρκούδα.

Το βίντεο είναι από το νησί Baffin του Καναδά στο οποίο η πολική αρκούδα προσπαθεί να βρει φαγητό. Οπως φαίνεται δυσκολεύεται να περπατήσει και σέρνει τα πίσω της πόδια.

Η αρκούδα ψάχνει τροφή σε έναν από τους κάδους που έχουν αφήσει στην περιοχή οι ψαράδες Ινουίτ. Δεν βρίσκει τίποτα. Καταρρέει.

«Καθόμασταν εκεί, κινηματογραφούσαμε και από τα μάγουλά μας έτρεχαν δάκρυα», δήλωσε ο 49χρονος βιολόγος και φωτογράφος.

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε κάτι για την πολική αρκούδα απάντησε: «Φυσικά, μου πέρασε από το μυαλό αλλά δεν ταξιδεύω κουβαλώντας μαζί μου κάποιο ηρεμιστικό πιστόλι ή 189 κιλά κρέας φώκιας».

Πρόσθεσε, δε, πως εάν το έκανε θα παρέτεινε τη δυστυχία της αρκούδας, ενώ υπενθύμισε πως στον Καναδά απαγορεύεται από το νόμο να ταΐζονται τα συγκεκριμένα ζώα.

«Όταν οι επιστήμονες λένε ότι οι αρκούδες θα εξαφανιστούν, θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν με τι ακριβώς θα μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεθάνουν της πείνας. Έτσι μοιάζει μια αρκούδα που πεθαίνει της πείνας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το μήνυμα φυσικά που θέλει να περάσει μέσω του βίντεο είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul Nicklen (@paulnicklen) στις Δεκ 5, 2017, 8:52πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πολική αρκούδα national geographic
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ