Το κιουνεφέ του Στέλιου Παρλιάρου είναι ένας ύμνος στην Ανατολή το κανταΐφι και το βούτυρο

Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο Στέλιος παρλιάρος, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά της γείτονος χώρας.

Σιροπιαστά, με καταίφι, μπόλικο βούτυρο, πολλά φυστίκια... ό,τι ανατολίτικο κι αν έχουμε φάει από τον top Έλληνα pastry chef, είναι τουλάχιστον çok lezzetli (πολύ νόστιμο!).

Με αφορμή λοιπόν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, θυμηθήκαμε την υπέροχη κουζίνα της Κωνσταντινούπολης καθώς και όλες τις συνταγές του Παρλιάρου.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή του κιουνεφέ. Ενός γλυκού, τόσο πλούσιου και βουτυράτου που κάθε του κομμάτι είναι κι ένα ταξίδι στην Ανατολή.

Κιουνεφέ:

Μερίδες: 10-15, Προετοιμασία: 20΄, Aναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 12΄ κάθε δόση (στο τηγάνι) ή 30΄ (στο φούρνο)

Διαβάστε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και δείτε φωτογραφία του κιουνεφέ, στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κιουνεφε Στέλιος Παρλιάρος συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ