Βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί άοπλο πεσμένο στα γόνατα, επειδή νόμισε ότι θα έπιανε όπλο - iefimerida.gr

Βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί άοπλο πεσμένο στα γόνατα, επειδή νόμισε ότι θα έπιανε όπλο

Φωτογραφία: Mesa Police Department
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει το φόνο ενός άοπλου άνδρα, που εκλιπαρούσε για τη ζωή του, από έναν αστυνομικό που αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Ο 26χρονος Ντάνιελ Σέιβερ, πατέρας δύο παιδιών, ξεψύχησε στο διάδρομο του La Quinta Hotel στο προάστιο Μέσα του Φοίνιξ της Αριζόνα μετά τις πέντε σφαίρες που δέχθηκε κατάστηθα το 2016 από τον 27χρονο αστυνομικό Φίλιπ Μίτσελ Μπρέιλσφορντ, που είχε πάει μαζί με συναδέλφους του στο ξενοδοχείο για να ελέγξει τις καταγγελίες ότι κάποιος είχε εμφανιστεί μ’ ένα όπλο στο παράθυρο ενός δωματίου.

Βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί  άοπλο πεσμένο στα γόνατα, επειδή νόμισε ότι θα έπιανε όπλο | iefimerida.gr 0

Οι αστυνομικοί είπαν στον Σέιβερ να βγει απ’ το δωμάτιό του, να πέσει με το πρόσωπο στο έδαφος του διαδρόμου και να αποφύγει τις αιφνίδιες κινήσεις.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνεται το θύμα να σέρνεται προς τον αστυνομικό ενώ ακούγεται να λέει «σε παρακαλώ, μην με σκοτώσεις». Καθώς πλησιάζει σταματά για μια στιγμή απλώνοντας το χέρι προς τη μέση του σορτς του και ο Μπρέισφορντ ανοίγει πυρ.

Βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί  άοπλο πεσμένο στα γόνατα, επειδή νόμισε ότι θα έπιανε όπλο | iefimerida.gr 1

Ο Ντάνιελ Σέιβερ με τη σύζυγο και τις δύο κόρες τους σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές (Φωτογραφία: Facebook)

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε γιατί νόμισε ότι το θύμα είχε κρυμμένο στο σορτς του ένα πιστόλι, αλλά στη σορό του δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Στο δωμάτιό του βρέθηκαν δύο αεροβόλα, που σχετίζονταν με τη δουλειά του, καθώς εργαζόταν σε εταιρεία μυοκτονιών.

Βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί  άοπλο πεσμένο στα γόνατα, επειδή νόμισε ότι θα έπιανε όπλο | iefimerida.gr 2

O Φίλιπ Μίτσελ Μπρέιλσφορντ κατά την έναρξη της δίκης του στις 25 Οκτωβρίου για το φόνο του 26χρονου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μαρκ Γκεράγκος έκανε λόγο για «ξεκάθαρη εκτέλεση» δηλώνοντας ότι «το δικαστικό σύστημα απέτυχε να δικαιώσει» τον Σέιβερ και τους δικούς του.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας που ερεύνησε το φόνο συμφώνησε ότι η κίνηση του θύματος θύμιζε κάποιον που προσπαθεί να τραβήξει πιστόλι, αλλά δεν αποκλείεται, όπως επεσήμανε, ο Σέιβερ να προσπαθούσε να σηκώσει το σορτς του, που του είχε πέσει καθώς σερνόταν στο έδαφος.

H επίμαχη σκηνή στο τέλος του βίντεο. Προσοχή: σκληρές εικόνες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ