Eξοντώνουν με φόλες σπάνια πουλιά στο Δέλτα του Νέστου - iefimerida.gr

Eξοντώνουν με φόλες σπάνια πουλιά στο Δέλτα του Νέστου

Eξοντώνουν με φόλες σπάνια πουλιά στο Νέστο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η πανίδα στον ποταμό Νέστο καθώς ασυνείδητοι σκορπίζουν δηλητηριασμένα δολώματα στο Δέλτα Βιστωνίδας- Ισμαρίδας, με αποτέλεσμα να εξολοθρεύουν σπάνια αρπακτικά πουλιά που απειλούνται με εξαφάνιση!

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν βρεθεί από το δασαρχείο Σταυρούπολης και Ξάνθης καθώς και τον Φορέα Διαχείρησης του Δέλτα τέσσερις νεκροί χρυσαετοί, δύο όρνια και μια γερακίνα, Μάλιστα, δίπλα στα πουλιά βρέθηκαν και δυο άλογα τα οποία είχαν πυροβοληθεί με όπλο!

Τα πουλιά εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα για τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το είδος δηλητηρίου που τα θανάτωσε. Η δράση των ασυνείδητων φονιάδων έχει προκαλέσει ως τώρα την ολική εξαφάνιση των γυπαετών, ενώ κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση και άλλοι απειλούμενοι πληθυσμοί, όπως του όρνιου και του ασπροπάρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ