Η ευρωπαϊκή οικονομία ανεβάζει ταχύτητα- Ουραγός η Ελλάδα στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο - iefimerida.gr

Η ευρωπαϊκή οικονομία ανεβάζει ταχύτητα- Ουραγός η Ελλάδα στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

Tελευταία μαζί με τη Δανία η Ελλάδα σε ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το γ' τρίμηνο/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 1,3% με το οποίο «έτρεξε» η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο μπορεί να είναι ένας ισχυρός ρυθμός ωστόσο η χώρα παραμένει και πάλι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας, σύμφωνα με την επικαιροποίηση των στοιχείων από τη Eurostat είναι στο μισό από το μέσο όρο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 2,6% στο τρίτο τρίμηνο.
Τον χαμηλότερο ρυθμό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης είχε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2017, μαζί με τη Δανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016 ανήλθε στην Ελλάδα και τη Δανία στο 1,3% έναντι μέσου όρου 2,6 στις χώρες της Ευρωζώνης. Τον υψηλότερο ρυθμό σημείωσαν η Μάλτα (7,7%), η Λετονία (6,2%) και η Σλοβενία (4,9%).

Από τις χώρες που ήταν σε πρόγραμμα, η Κύπρος σημείωσε ανάπτυξη 3,9%, η Πορτογαλία 2,5% και η Ισπανία (που ήταν σε πρόγραμμα μόνο για τις τράπεζες) 3,1%, ενώ για την Ιρλανδία τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο και δείχνουν ανάπτυξη 5,8%.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, όπως και το Βέλγιο και η Εσθονία, ενώ χαμηλότερο ρυθμό (0,1%) είχε μόνο η Λιθουανία. Αντίθετα, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σημείωσαν η Μάλτα (1,9%), η Λετονία (1,5%) και η Κύπρος (0,9%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπτυξη Ευρωζώνη Eurostat
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ