Αρωμα Ελλάδας στη Wall Street- Το καμπανάκι λήξης θα χτυπήσει ο Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να συμμετάσχει στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο Invest in Greece που διοργανώνει η Capital Link στις 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια του επίσημου γεύματος του συνεδρίου (13.15-14.45) ο υπουργός Οικονομικών θα απευθύνει κεντρική ομιλία, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 15.40 στον χώρο του συνεδρίου.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση "Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης" την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου στις 15.45 ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών. Οι ώρες των εκδηλώσεων είναι στην τοπική ώρα.

Το 19ο Ετήσιο Invest in Greece Συνέδριο της Capital Link είναι ένα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ανώτατοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες απο την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Παραδοσιακά το Συνέδριο προσελκύει την ελίτ της Wall Street.

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελληνική Οικονομία, και το Κυβερνητικό πρόγραμμα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις. Επιπλέον, θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε συγκεκριμένους τομείς, με θέματα όπως, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί μέσω τηλεοπτικού μηνύματος στους διεθνείς επενδυτές ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν:

• κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είναι και ο Κεντρικός Ομιλητής στο γεύμα
• κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Oικονομίας και Aνάπτυξης
• κα. Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού
• κ. Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού
• κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Θα συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις, την πορεία και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας καθώς επίσης και σχετικά με τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Capital Link Νέα Υόρκη Τσακαλώτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ