Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες] - iefimerida.gr

Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες]

Αδόλφος Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας ασημένιος δίσκος, που δωρίθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ για τα 50α του γενέθλια, αναμένεται να αγγίξει τις 1.000 αγγλικές λίρες σε δημοπρασία, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Μπρίστολ. Αποτελεί άλλο ένα κομμάτι της προίκας του δικτάτορα που το τελευταίο διάστημα «βγαίνει στο σφυρί».

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Χίτλερ, Άλμπερτ Σπερ, δώρισε τον ασημένιο δίσκο στον Γερμανό ηγέτη, εν καιρώ πολέμου, ο οποίος νωρίτερα είχε παρελάσει στο κέντρο του Βερολίνου μπροστά από εκατοντάδες Γερμανούς, σε έντονα πανηγυρικό κλίμα.

Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο δίσκος αποτελεί μέρος ενός σετ σερβίτσιου 3.000 κομματιών και είναι χαραγμένο με τον ναζιστικό αετό και με τα αρχικά του Χίτλερ. Προσφέρθηκε ως δώρο από τον αρχιτέκτονα Άλμπερτ Σπερ για τα γενέθλια του Φύρερ στις 20 Απριλίου 1939.

Οι εορτασμοί είχαν πραγματοποιηθεί με μεγαλοπρέπεια στο Βερολίνο με την αυτοκινητοπομπή να αριθμεί τουλάχιστον 50 λευκές λιμουζίνες και τους παρελαύνοντες στρατιώτες να αριθμούν τις πενήντα χιλιάδες.

«Πωλείται» το γραφείο και το λινό του δικτάτορα

Δεν είναι η πρώτη φορά πυο προσωπικά αντικείμενα του Χίτλερ δημοπρατούνται. Η πιο εντυπωσιακή αγορά πραγματοποιήθηκε κατά τους τελευταίους μήνες όταν χάλκινο τμήμα του γραφείου του Χίτλερ, πωλήθηκε το έναντι 423.000 δολαρίων. Ο ηγέτης των Ναζί είχε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο γραφείο για να υπογράψει το Σύμφωνο του Μονάχου το 1938.

Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ένα λινό του Χίτλερ, κεντημένο με το έμβλημα του Τρίτου Ράιχ, τη σβάστικα και τα αρχικά «ΑΧ», πωλήθηκε το προηγούμενο μήνα για 2.000 λίρες.

Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αναγνωρίσθηκε ως καλλιτέχνης... μετά θάνατον!

Ακόμα και αν απορρίφθηκε δύο φορές από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης, φαίνεται πως ο Φύρερ εκτιμήθηκε μετά θάνατον ως... καλλιτέχνης, καθώς τα πρώτα έργα τέχνης του Αδόλφου Χίτλερ έχουν επίσης βγει στο σφυρί.

Βγάζουν στο σφυρί την... «προίκα» του Αδόλφου Χίτλερ! [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η «Νυχτερινή Θάλασσα», μια μελαγχολική θαλασσογραφία του 1913, έχει τεθεί προς πώληση σε δημοπρασία της Σλοβακίας, με αρχικό κόστος περισσότερο από 10.000 αγγλικές λίρες. Ένας άλλος πίνακας του 1915 πωλήθηκε, από τον ίδιο οίκο, για 10.200 λίρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ