Βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ η "γαλάζια" εσωστρέφεια για την απογραφή - iefimerida.gr

Βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΣΟΚ η "γαλάζια" εσωστρέφεια για την απογραφή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «συνειδητή, κεντρική και συλλογική πολιτική επιλογή όλης της ΝΔ», που τώρα καταγγέλλεται υποκριτικά για λόγους ...εσωκομματικών ξεκαθαρισμάτων, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την συζήτηση που έχει ανοίξει στο εσωτερικό της ΝΔ για το κατά πόσον η απογραφή του 2004 υπήρξε 'εγκληματική' ή 'απαραίτητη'... Γι' αυτό και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής έσπευσε να εκμεταλλευθεί τη "γαλάζια" εσωστρέφεια, δηλώνοντας με νόημα ότι "η ΝΔ είναι η κυβέρνηση των ελλειμμάτων και της απογραφής".Μιλώντας για 'αλαλούμ' στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζουν την αποστροφή του λόγου του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη προ ημερών όταν χαρακτήριζε 'εγκληματική' την απογραφή στην Οικονομία που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και το 'μάζεμά' της αργότερα, διακινόντας από την Συγγρού ότι τα σχόλια στρέφονται κατά του τότε υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και όχι κατά του πρώην πρωθυπουργού. «Ποιος Αλογοσκούφης;», αναρωτιούνται, θυμίζοντας πως ήταν ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής όταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του στις 20 Μαρτίου 2004 είχε δηλώσει πως «προχωρούμε άμεσα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΕ σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή. Ήδη έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να προχωρήσουν στη σύνταξη πλήρους και αντικειμενικής μελέτης για την κατάσταση της Οικονομίας και ιδιαίτερα για τα δημόσια οικονομικά».

Όσο για τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, θυμίζουν στην Ιπποκράτους ότι μόλις προ μηνών, στις 23 Φεβρουαρίου, χαρακτήριζε διά του τότε εκπροσώπου Τύπου της την απογραφή του 2004 ως 'απαραίτητη και επιβεβλημένη', με αποτελέσματα μάλιστα που είχαν επικυρωθεί αργότερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσθέτοντας δε ότι η απογραφή που υπήρξε 'κεντρική πολιτική επιλογή' της ΝΔ καταγγέλλεται σήμερα 'υποκριτικά' από στελέχη της, οι παροικούντες την Ιπποκράτους κάνουν λόγο για 'εκθείασή' της από την σημερινή ΝΔ όταν λέει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ χρέωσε την Ελλάδα μόλις κατά επτά δις ευρώ σε πεντέμισι χρόνια»...

Πρόκειται άλλωστε για μία εσωκομματική διαμάχη της ΝΔ που αποτελεί 'βούτυρο στο ψωμί' της κυβέρνησης και, ως φαίνεται, δεν προτίθεται να το αφήσει να πάει χαμμένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ