Ποτάμι για Ερντογάν: Επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων - iefimerida.gr

Ποτάμι για Ερντογάν: Επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων

«Οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θέτει με τον πιο επίσημο τρόπο στην Αθήνα τις τουρκικές διεκδικήσεις».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή το ΠΟΤΑΜΙ και σημειώνει. «Ο κ. Ερντογάν, πίσω από τη διατύπωση περί "επικαιροποίησης", μιλάει σαφώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης θέτοντας ανοιχτά ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και στη Θράκη. Υποκατέστησε μάλιστα το Διεθνές Δίκαιο με το "πολιτικό δίκαιο"» σχολιάζει το Ποτάμι για τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υπογραμμίζει, ο κ. Θεοδωράκης, στη χθεσινή δήλωσή του, επισήμανε ότι «επισκέψεις σε επίπεδο αρχηγού κράτους γίνονται όταν οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες έχουν φτάσει στο καλύτερο σημείο. Κι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

«Οι τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επίσκεψης σε αυτήν τη συγκυρία. Μία επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, αλλά και εις βάρος των διμερών σχέσεων που είναι ανάγκη και για την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή να βελτιωθούν κι όχι να επιβαρυνθούν» τονίζει το Ποτάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟοτάμι επίσκεψη Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ