100 χρόνια στο Χρηματιστήριο συμπλήρωσαν τα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ - iefimerida.gr

100 χρόνια στο Χρηματιστήριο συμπλήρωσαν τα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ

ιδιωτικός τομέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την 100η επέτειο από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών γιόρτασε, χθες, Τετάρτη η εταιρεία Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ.

Ο όμιλος παραγωγής και διακίνησης τσιμέντου ιδρύθηκε το 1902, για να ξεκινήσει δέκα χρόνια αργότερα τη διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα, επίσης, με τα σημερινά στοιχεία, την 1 Ιανουαρίου 1930 η ονομαστική αξία των 30.000 τότε μετοχών σε κυκλοφορία ήταν 100 δραχμές.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της εταιρείας, Ανδρέας Κανελλόπουλος , κήρυξε τη λήξη της διαπραγμάτευσης χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Παράλληλα, οι καλεσμένοι στην εκδήλωση περιηγήθηκαν στην ιστορική έκθεση με κειμήλια, φωτογραφίες, έντυπα και μετοχές του ομίλου που επι ένα αιώνα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, ανέφερε: «Σε αυτή την τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, που το δυσμενές περιβάλλον απειλεί κάθε δημιουργική προσπάθεια , χρέος αλλά και αυτονόητη υποχρέωση όλων μας είναι η ανάδειξη της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα της ελληνικής οικονομίας και της ευαισθησίας του στον σεβασμό και την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των μετόχων. Μόνο έτσι ,μπορούμε να εξασφαλίζουμε τα επενδυτικά κεφάλαια που είναι τόσο απαραίτητα για την επαναφορά της οικονομίας μας σε αναπτυξιακή τροχιά και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η τιμώμενη εταιρεία, έχοντας παρακαταθήκη ενός αιώνα χρηματιστηριακής παρουσίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα υγιούς συμπεριφοράς του ελληνικού επιχειρείν και ως εκ τούτου είναι φορέας αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα που αντιστέκεται. Το Χρηματιστήριο Αθηνών οφείλει να συμπαρίσταται και να αναδεικνύει, όχι μόνο επικοινωνιακά, κάθε συνεπή προσπάθεια που κατατείνει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος».

«Μια αναδρομή στην ιστορία μας δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την πεποίθηση ότι και τούτη η οικονομική λαίλαπα θα κοπάσει και οι μέτοχοι θα μπορούν να προσβλέπουν και πάλι, όχι μόνο σε κοινωνική υπευθυνότητα και εταιρική διακυβέρνηση υψηλού επιπέδου, αλλά και σε αξιόλογα κέρδη κεφαλαίου, μαζί με ένα ικανοποιητικό μέρισμα», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, Ανδρέας Κανελλόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ