Έρογλου: «Οι Ελληνοκύπριοι ονειρεύονται αν νομίζουν ότι θα επιστρέψουν» - iefimerida.gr

Έρογλου: «Οι Ελληνοκύπριοι ονειρεύονται αν νομίζουν ότι θα επιστρέψουν»

Ντερβίς Έρογλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε προκλητικές δηλώσεις άνευ προηγουμένου προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ο οποίος ανάφερθηκε σε «όνειρα των Ελληνοκυπρίων για επιστροφή στο κατεχόμενο κομμάτι» ενώ διευκρίνησε πως στην Κύπρο «υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί».

«Οι Ελληνοκύπριοι ζουν σε ένα όνειρο και λένε ψέματα στον κόσμο τους ότι θα γυρίσουν στους τόπους τους», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και υποστήριξε πως δεν είναι δυνατή η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων, καθώς το «κράτος» που δημιουργήθηκε στο βορρά πήρε την δική του οικονομικο-κοινωνική μορφή.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά νομίζει πως κατέχει ολόκληρη την Κύπρο», παρατήρησε ο κ. Έρογλου τονίζοντας ότι προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την ελληνοκυπριακή πλευρά ως «αρχηγός κράτους»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχουν «δύο κράτη και δύο λαοί» και μια συμφωνία για να είναι βιώσιμη πρέπει να αναγνωρίζει τις πραγματικότητες στο νησί.

Τέλος, όπως ισχυρίζεται, ο ίδιος επιζητεί «μια λύση που θα κάνει τους Τουρκοκύπριους να ζουν με άνεση και ασφάλεια», ενώ σημείωσε πως η Τουρκία δεν επεμβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρόλο που υπάρχει διάλογος μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ