Μέρκελ: «Πλήττονται οι απλοί Έλληνες αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Πλήττονται οι απλοί Έλληνες αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος»

Άνγκελα Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαίνους για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, επεφύλαξε σε ομιλία της η Άγκελα Μέρκελ επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη για υλοποίηση των δεσμεύσεων.

«Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά», δήλωσε σε ομιλία της στο Μέκλεμπουργκ η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία τόνισε ότι εάν η Ελλάδα επιθυμεί επενδύσεις, πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες και αξιόπιστες προϋποθέσεις, να χτυπήσει την διαφθορά και να καλωσορίσει γερμανικές επιχειρήσεις.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ακρογωνιαίος λίθος σε μια νομισματική ένωση είναι η τήρηση των δεσμέυσεων που από κοινού έχουν λάβει όλα τα μέλη. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, αλλιώς δεν μπορεί αυτή η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά, αναγνώρισε τη δυσκολία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και δήλωσε για άλλη μια φορά πως η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα.

«Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το οποίο αποφάσισε η Ελληνική Βουλή», ενώ αναγνώρισε πως οι πλούσιοι ήδη έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να «πλήττονται οι απλοί άνθρωποι», ωστόσο έσπευσε να διευκρινήσει πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στην πρόταση για εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «θέλουμε στην Ευρώπη έναν τέτοιο φόρο, ο οποίος θα αναγκάσει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλη αυτή την καταστροφή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ