Χίος: 230 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά -Θα μεταφερθούν σε δομές - iefimerida.gr

Χίος: 230 πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά -Θα μεταφερθούν σε δομές

Φωτογραφία αρχές: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 230 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, γυναίκες μόνες, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, αναχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30 από τη Χίο για τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης στον Πειραιά θα τους περιμένουν λεωφορεία και συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε δομές που διατηρούν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η σημερινή μετακίνηση έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τα νησιά, όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.

Ας σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης στη Χίο και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονταν 2.704 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ