Απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις και πορείες λόγω Ερντογάν -Σε ποιες περιοχές - iefimerida.gr

Απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις και πορείες λόγω Ερντογάν -Σε ποιες περιοχές

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φρούριο» είναι από το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της Αθήνας, λόγω της άφιξης του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά κυρίως στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες για ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας, στο αεροδρόμιο αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Παράλληλα, θα γίνονται παρεμβάσεις και διακοπές κυκλοφορίας από την Τροχαία, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΑΔΑ, η ζώνη απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα περιλαμβάνει μία πολύ μεγάλη περιοχή, μέσα στην οποία είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το Μοναστηράκι, η Ακρόπολη, το Κουκάκι και μέχρι την Κατεχάκη, το Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο, και περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους:

Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) - δεξιά Αλεξάνδρας - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου - δεξιά Κοκκινοπούλου - συνέχεια Γκανογιάννη - συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου - συνέχεια Ούλωφ Πάλμε - συνέχεια Υμηττού - συνέχεια Ηλία Ηλιού - δεξιά Αμβροσίου Φραντζή - αριστερά Καλλιρρόης - συνέχεια Π. Τσαλδάρη - δεξιά Πειραιώς - δεξιά Ερμού - αριστερά Αγίων Ασωμάτων - δεξιά Ερμού - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Άνθιμου Γαζή - δεξιά Χρήστου Λαδά - συνέχεια Εδουάρδου Λω - συνέχεια Σίνα - αριστερά Σόλωνος - δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

Για την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια, από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν και στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και τη συμμετοχή πολλών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο «Ρουβίκωνας».

Αυτές οι συγκεντρώσεις, διευκρινίζει η Αστυνομία σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι εκτός της ζώνης απαγόρευσης. Ομως, δεν θα επιτραπούν οι πορείες μέχρι την πλατεία Συντάγματος, που είχαν προγραμματιστεί.

Οι υπόλοιπες ζώνες απαγόρευσης συγκεντρώσεων είναι:

α. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός - Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

β. Στην ευρύτερη περιοχή του Αερολιμένα Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ