Μεγάλου στο CNBC: Στο τέλος του 2018 θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA-Οι καταθέσεις επιστρέφουν - iefimerida.gr

Μεγάλου στο CNBC: Στο τέλος του 2018 θα έχουμε αποπληρώσει τον ELA-Οι καταθέσεις επιστρέφουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτείται από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2018/

«Εχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε και την έκτακτη στήριξη ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε να την μηδενίσουμε ως το τέλος του 2018» δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξη του στο CNBC.

Οπως επισημαίνει το διεθνές μέσο ενημέρωσης στο σχετικό δημοσίευμά της, η Πειραιώς είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που θεωρείται φερέγγυα (solvent) αλλά αντιμετωπίζει «προσωρινά» προβλήματα ρευστότητας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Μεγάλου υποστήριξε πως το 2018 θα είναι «μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία».

«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και για την κερδοφορία των τραπεζών» σημείωσε ο κ. Μεγάλου.

Η ελληνική κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 2% το 2018 και υποστηρίζει ότι θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο. «Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα δημιουργήσει περισσότερες καταθέσεις στην τοπική αγορά» σημείωσε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει σταδιακά στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ανακτηθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, αλλά είμαστε στη σωστή τροχιά, στην καλύτερη από την αρχή της κρίσης. Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνει χειρότερα, μόνο καλύτερα» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεγαλου Τράπεζα Πειραιώς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ