Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρετά τον δημιουργό του Erasmus Μανουέλ Μαρίν - iefimerida.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρετά τον δημιουργό του Erasmus Μανουέλ Μαρίν

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποχαιρέτησε με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τον δημιουργό του Erasmus, Μανουέλ Μαρίν.

«Ο Μανουέλ Μαρίν δημιούργησε το Erasmus και το Erasmus δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων που δεν βλέπει σύνορα. Ο Μαρίν πέθανε σήμερα στα 68 του,αλλά πολλοί θα προσπαθήσουν για μια Ευρώπη που οι πολίτες της θα κινούνται ελεύθερα και θα ζουν αγκαλιά ο ένας με την κουλτούρα του άλλου», έγραψε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο δημιουργός του Erasmus, έφυγε σε ηλικία 68 ετών. Από το 1986 ως το 1999 υπήρξε στέλεχος της Κομισιόν, ενώ διετέλεσε επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης.

Από αυτήν τη θέση προώθησε το 1987 το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, το οποίο πήρε το όνομά του από τον μεγάλο Ολλανδό φιλόσοφο του 15ου-16ου αιώνα, Έρασμο, ο οποίος ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μανουέλ Μαρίν δημιούργησε το Erasmus & το Erasmus δημιούργησε την πρώτη γενιά Ευρωπαίων που δεν βλέπει σύνορα.Ο Μαρίν πέθανε σήμερα στα 68 του,αλλά πολλοί θα προσπαθήσουν για μια Ευρώπη που οι πολίτες της θα κινούνται ελεύθερα & θα ζουν αγκαλιά ο ένας με την κουλτούρα του άλλου pic.twitter.com/7cMBeTaQck

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ