Fitch: Το swap ομολόγων θα βοηθήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές - iefimerida.gr

Fitch: Το swap ομολόγων θα βοηθήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσφατη ανταλλαγή των ομολόγων του PSI από την Ελλάδα θα την βοηθήσει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές χρέους, προσπάθεια που θα ενισχυθεί από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, εκτίμησε η Fitch.

«Η προσπάθεια για την επανάκτηση πλήρους πρόσβασης στις αγορές θα ενισχυθεί από την συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους», σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης.

Αναφερόμενος στην έξοδο από το τρίτο μνημόνιο που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με το Reuters είπε, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές της του επίσημου τομέα, θα επιδιώξουν μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα ενώ εκτίμησε ότι, «δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης».

Η έκδοση ομολόγων θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ομαλοποιήσει ακόμα περισσότερο την καμπύλη των λήξεων της και να δημιουργήσει ένα μεγάλο μαξιλάρι πριν το τέλος του προγράμματος, ανέφερε ο οίκος. «Η πρόσβαση στις αγορές ίσως εξαρτηθεί από το εάν οι προσδοκίες για ελάφρυνση χρέους από την πλευρά του επίσημου τομέα επιβεβαιωθούν. Αυτό εξαρτάται από την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

Αφού αναφέρεται στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση, επισημαίνει ότι: «Αυτό υποστηρίζει την άποψή μας ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς το μέγεθος της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που προκαλούσαν στο παρελθόν οι αξιολογήσεις.

Οι πολιτικοί κίνδυνοι για την εφαρμογή του προγράμματος φαίνεται να έχουν υποχωρήσει μετά τη νομοθέτηση, τα τελευταία χρόνια, μίας σειράς αντιλαϊκών μέτρων (για το 2019-2020) χωρίς να χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία» σημείωσε ο οίκος αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch swap Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ