Τένις: Οι 5 μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν από το 2018 - iefimerida.gr

Τένις: Οι 5 μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς που θα εφαρμοστούν από το 2018

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγές προς την βελτίωση του τένις θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2018 και δη στο Αυστραλιανό Οπεν.

Η Διεθνής Ομοσπονδία και το Συμβούλιο των τουρνουά Γκραν Σλαμ ενέκριναν 5 αλλαγές για το άθλημα, οι οποίες έγιναν... πρόβα στο τουρνουά των οκτώ καλύτερων αθλητών κάτω των 21 ετών στο Μιλάνο πριν λίγο καιρό.

Ποιες είναι αυτές;

1. Οι τενίστες θα έχουν πλέον στη διάθεση τους 25 δευτερόλεπτα για να κάνουν το σερβίς έπειτα από κάθε πόντο. Θα υπάρχει ειδικό χρονόμετρο για τον λόγο αυτό.

2. Μειώνεται ο χρόνος προθέρμανσης και πλέον θα έχουν μόλις 7 λεπτά στη διάθεση τους. Ένα λεπτό για κλήρωση και φωτογραφίες, πέντε για προθέρμανση και ένα για να ετοιμαστούν. Η καθυστέρηση μπορεί να κοστίσει μέχρι και 20.000 δολάρια.

3. Αν τενίστας επικαλεστεί τραυματισμό ή ασθένεια και το δηλώσει μέχρι το μεσημέρι Πέμπτης πριν την έναρξη του τουρνουά, μπορεί να αποχωρήσει και να εισπράξει το 50% της αμοιβής για το α’ γύρο. Το άλλο 50% θα πάρει ο αθλητής που θα τον αντικαταστήσει.

4. Οσοι επιδιώκουν ήττα ή δείχνουν απρόθυμοι να αγωνιστούν θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

5. Η λίστα των καλύτερων αθλητών πάει στους 16, από τους 32 που ήταν μέχρι σήμερα. Ετσι θα προκύπτουν και πιο δυνατά ζευγάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις αλλαγές 2018 κανονισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ