Διαμεσολάβηση και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά -Τι προτείνει ο Π. Πικραμμένος - iefimerida.gr

Διαμεσολάβηση και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά -Τι προτείνει ο Π. Πικραμμένος

Φωτογραφία:  Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την λύση της διαμεσολάβησης προτείνουν και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, με επιστολή τους σε μέλη της κυβέρνησης.

Ο κ.κ. Π. Πικραμμένος και Ν. Κανελλόπουλος, προτείνουν την θεσμοθέτηση ενός υποχρεωτικού σταδίου, πριν φθάσει το νοικοκυριό στη δικαιοσύνη, (π.χ. ζητώντας υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη) όπου, με τη βοήθεια διαμεσολαβητή, οφειλέτης και πιστωτές να έλθουν σε μία εξωδικαστική ρύθμιση-συμφωνία, μέσα από διαπραγμάτευση.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, η υιοθέτηση μίας τέτοιας λύσης, με την αναμόρφωση του νόμου 3869/2010 (Ν. Κατσέλη) θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλά οφέλη ,τόσο για την οικονομία όσο και τη Δικαιοσύνη, με την ταχεία διευθέτηση των εκκρεμοτήτων, την οριστική ρύθμιση των οφειλών και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Η επιστολή, εστάλη στους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ