Αυστηρότερες γίνονται οι καταθέσεις στην Ελβετία - iefimerida.gr

Αυστηρότερες γίνονται οι καταθέσεις στην Ελβετία

Αυστηρότερες γίνονται οι καταθέσεις στην Ελβετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλαγή πλεύσης εξετάζει πλέον η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας αναφορικά με τις καταθέσεις που γίνονται στην χώρα, και το απόρρητο που τις διέπουν.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η νέα στρατηγική που θα υιοθετηθεί θα έχει ως αρχή να κατατίθεται στις ελβετικές τράπεζες, μόνο «καθαρό χρήμα», με σκοπό να γίνεται δύσκολο το έργο των φοροφυγάδων ανά τον πλανήτη.

Οι ελβετικές αρχές έχουν εμπλακεί σε αρκετές διενέξεις με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών για ζητήματα που άπτονται της φοροδιαφυγής. Ειδικά στη διένεξη με την Ουάσινγκτον, η Βέρνη είναι αποδέκτης αιτιάσεων της Ουάσινγκτον, για 11 τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν δεχθεί ως καταθέσεις σημαντικά αφορολόγητα ποσά Αμερικανών πολιτών, σχολίασε σήμερα μια κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε συγχρόνως ότι τίθεται σε ισχύ σύντομα η τραπεζική συμφωνία που συνήφθη με το Βερολίνο, όπως και αυτή με το Λονδίνο.

Προβλέπεται να θεσπιστούν νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες τα ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα θα υποχρεώνονται να λάβουν μέτρα ανάσχεσης των εισροών από αφορολόγητα κεφάλαια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Βέρνη, που έθεσε ως χρονικό ορόσημο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο «τον Σεπτέμβριο».

Η υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ ανέφερε ότι οι τραπεζίτες στην Ελβετία πιθανότατα σύντομα θα είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να απαιτούν οι καταθέτες να υποβάλλουν 'υπεύθυνη δήλωση' ότι τα κεφάλαιά τους έχουν ήδη φορολογηθεί στις πατρίδες τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ