Με το βλέμμα στα Ειρηνοδικεία το Μαξίμου -Θορυβημένοι από τους πλειστηριασμούς - iefimerida.gr

Με το βλέμμα στα Ειρηνοδικεία το Μαξίμου -Θορυβημένοι από τους πλειστηριασμούς

Φωτογραφία: Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα -που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του ΣΥΡΙΖΑ- και δη αυτό των πλειστηριασμών έρχεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός, λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εκφράζουν μεν την ικανοποίησή τους, καθώς για πρώτη φορά κλείνει αξιολόγηση, όπως λένε, χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την εκταμίευση της δόσης κάθε άλλο παρά εύκολος αναμένεται. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα κληθεί να νομοθετήσει και να λάβει αρκετές δύσκολες αποφάσεις, αλλά και να απορροφήσει κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Στόχος των υψηλών κυβερνητικών κλιμακίων είναι να ολοκληρώσουν fast track τις διαδικασίες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις τελικές διαπραγματεύσεις εξόδου από το πρόγραμμα, κάτι που «αποτελεί το κλειδί για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε πορεία νίκης στις επόμενες εκλογές», σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρωθυπουργό.

«Κόκκινος συναγερμός» στους βουλευτές

Το κυριότερο μέτωπο όμως αυτής της περιόδου αφορά -χωρίς αμφιβολία- τους πλειστηριασμούς. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida οι κριτικές στο εσωτερικό τόσο του κόμματος όσο και της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι έντονες. Τόσο για την ουσία του θέματος (και την ανάγκη αυστηρότερης προστασίας), όσο και για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την προηγούμενη Τετάρτη!

Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει την επανάληψη των εικόνων της προηγούμενης εβδομάδας, που στοίχισαν στο κοινωνικό και πολιτικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξορκίζουν και... νέα επεισόδια

Ακριβώς για το λόγο στο Μαξίμου πέρασαν στην αντεπίθεση με δύο αποδέκτες:

Από τη μια μεριά τους πολίτες που αντιδρούν καθώς με αιχμή του δόρατος τους τρεις υπουργούς προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να προστατεύουν τις βίλες των μεγαλοοφειλετών που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Και από την άλλη προς τα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγορούν για ψευδή και κινδυνολογικά δημοσιεύματα. Πάντως παρά τους υψηλούς τόνους στο Μαξίμου θορυβήθηκαν από την εξέλιξη και γι’ αυτό αποφασίστηκε να παρακολουθούνται στενά οι φυσικοί πλειστηριασμοί που διενεργούνται κάθε Τετάρτη.!

Ανάσα το SLA - Υποχώρηση για μονάδες ΔΕΗ & απεργίες

Το μόνο σίγουρο, είναι οτι η κυβέρνηση παρά το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας, σήμανε υποχώρηση στα εξής:
• Η συμφωνία για πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν αθόρυβα και χωρίς κινητοποιήσεις.
• Οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, αλλά και η ρύθμιση για το 50% + 1 για την κήρυξη απεργίας θα περάσουν μεν, αλλά όχι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ