49 νεκροί από εκτροχιασμό τραίνου στην Αργεντινή [βίντεο] - iefimerida.gr

49 νεκροί από εκτροχιασμό τραίνου στην Αργεντινή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικός είναι ο απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος μέχρι στιγμής που έγινε στην Αργεντινή, καθώς οι νεκροί έχουν φθάσει του 49 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 600. Το τραίνο εκτροχιάστηκε εντός του σταθμού του Μπουένος Άιρες.

Οι υπεύθυνοι της διάσωσης πιστεύουν πως μπορεί να βρεθούν κι'άλλοι νεκροί, ενώ τα συνεργεία από τις 8 το πρωί που έγινε το δυστύχημα, δουλεύουν ακατάπαυστα και απεγκλωβίζουν τραυματίες. Οι προσπάθειές τους τελείωσαν το μεσημέρι όταν τους απεγκλώβισαν όλους. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νέστρο Ροντρίγκεζ, μεταξύ των νεκρών βρίσκεται και ένας ανήλικος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) στο σταθμό Όνσε, όταν το τρένο μπήκε, χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο. Ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν τους επιβάτες, εγκλωβισμένους στις λαμαρίνες, να προσπαθούν να βγουν από τα βαγόνια.

Ο μηχανοδηγός του τρένου, που μετέφερε 2.000 άτομα, τραυματίστηκε, αλλά κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή του σταθμού. Πολλοί από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ενώ όσοι ήταν πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της αστυνομίας σε νοσοκομεία.

«Ο θόρυβος ήταν τρομακτικός. Το τρένο δεν φρενάρισε. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους στο λαιμό, στα χέρια, στα πόδια» είπε ένας επιβάτης, ο Πέδρο Φουέντες.

Η σιδηροδρομική γραμμή Σαρμιέντο, μήκους σχεδόν 70 χιλιομέτρων, συνδέει το σταθμό Όνσε, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα δυτικά, πυκνοκατοικημένα προάστια του Μπουένος 'Αιρες.

Τα τρένα της γραμμής αυτής μεταφέρουν κάθε χρόνο περίπου 130.000.000 επιβάτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ