Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] - iefimerida.gr

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άγιος Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».

Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Συνολικά 129 εκδηλώσεις περιλαμβάνει φέτος η διοργάνωση του 7ου Μύλου των Ξωτικών. Το πλούσιο θέαμα, μεταφράζεται σε χορό και μουσική, συναυλίες, επιδείξεις, θέατρο, σκάκι, μπαλέτο, έθιμα διαφόρων περιοχών της χώρας, θεατροπαιδαγωγική δράση…. Από το Κορδελιό, την Κέρκυρα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, την Αθήνα και, φυσικά, τα Τρίκαλα… οι 129 εκδηλώσεις είναι πηγή έμπνευσης, σημείο αναφοράς, χώρος κεφιού για μικρούς και μεγάλους.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι 119 εκδηλώσεις εντός Μύλου, οι 7 εκδηλώσεις στο κέντρο των Τρικάλων, οι 2 ομάδες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η εκδήλωση για την ημέρα των ΑμεΑ, μαζί με τις πρόσθετες δραστηριότητες και τις άλλες 13 δωρεάν δράσεις, συγκροτούν την πλέον πλήρη διοργάνωση σε όλη τη χώρα.

Μαζί με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο δήμος Τρικκαίων και αυτές του Μουσείου Τσιτσάνη, η πόλη των Τρικάλων, όπως αναφέρεται από την Οργανωτική Επιτροπή, μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό εργαστήρι χαράς, πολιτισμού και χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων υποδέχεται τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με έμφαση στις δωρεάν δράσεις και τη δωρεάν είσοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική της δωρεάν εισόδου δεν έχει αλλάξει, ενώ, από την άλλη πλευρά, έχουν αυξηθεί οι δωρεάν δράσεις.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο δήμος Τρικκαίων, η e-trikala ΑΕ και οι Τρικαλινοί πολίτες καλωσορίζουν και φέτος τα παιδιά και τους γονείς τους, στον χωρίς τσιγάρο οικογενειακό τουρισμό.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Και ενημερώνουν ότι φέτος οι δράσεις που μπορεί οποιοσδήποτε δωρεάν, είναι:

  • Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη
  • Η Πριγκίπισσα του φεγγαριού
  • Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών
  • Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών
  • PLAYMOBIL Magic
  • Ζωγραφική Προσώπου
  • Το εργαστήριο του «Πλάσματος»
  • Η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας
  • Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών
  • Το Ενεργειακό Πάρκο
  • Το Εργαστήρι Αναρρίχησης
  • Το Μουσείο Μανιταριών
  • Το πηγάδι των ευχών
Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2018. Είναι επισκέψιμο καθημερινά, τις ώρες 10:00 – 22:00.

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με ένα μεγάλο πάρτι γίνεται η φωταγώγηση του μεγαλύτερου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα. Και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:30, μια τελετή έναρξης με το χιόνι, το Πολικό Express, τη Πριγκίπισσα του φεγγαριού, περιμένει όλους τους επισκέπτες!

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Οι δραστηριότητες όμως στον Μύλο των Ξωτικών δεν τελειώνουν ποτέ. Από το απίθανο FunPark μέχρι το λαμπερό παγοδρόμιο, το παιχνίδι δε σταματά ποτέ. Φέτος μάλιστα, ο «Μύλος των Ξωτικών» υποδέχεται τα σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα με ένα πλούσιο, ποιοτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίσκεψη των δεκάδων χιλιάδων μαθητών να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

ΠΩΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΟΔΗΓΙΕΣ

ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από Αθήνα (325km)
Στην Λαμία έξοδος για Καρδίτσα-Τρίκαλα ακολουθώ την περιφερειακή οδό Καρδίτσας με προορισμό Τρίκαλα, στον περιφερειακό κόμβο Τρικάλων στρίβω αριστερά προς Πύλη στον κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων

Από Θεσσαλονίκη (220km)
Οδηγώ με προορισμό τη Λάρισα. Συνεχίζω στην 4η έξοδο για Λάρισα-Τρίκαλα-Καρδίτσα. Ακολουθώ τη σήμανση. Στην περιφερειακή οδό Τρικάλων οδηγώ προς Πύλη, στον κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Από Ιωάννινα (127km)
Οδηγώ προς Γρεβενά-Καλαμπάκα. Πριν εισέλθω στα Τρίκαλα στον κυκλικό κόμβο ακολουθώ την κατεύθυνση προς Πύλη .Στον επόμενο κόμβο της περιφερειακής οδού για Πύλη στρίβω αριστερά για Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων.

Από το κέντρο των Τρικάλων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων που αναχωρεί καθημερινά από το Bus Terminal στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης.

Στιγμές μαγείας στα Τρίκαλα -Ο «Μύλος των Ξωτικών» έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια είναι τα εξής:

Σαββατοκύριακα – Από τις 10:00 έως τις 22:00 (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 22:00)

Καθημερινά – Από τις 16:30 έως τις 22:00 (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 22:00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ