Ξανά σε κελί 2Χ2 ο Ντομινίκ Στρος Καν - iefimerida.gr

Ξανά σε κελί 2Χ2 ο Ντομινίκ Στρος Καν

κελί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» έλεγαν οι Αρχαίοι αλλά φαίνεται πως ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν είχε υπόψη του το εν λόγω γνωμικό. Για άλλη μια φορά τέθηκε υπό κράτηση με την υποψία της «συνέργειας σε μαστροπεία» και της «αποδοχής υπεξαιρεμένων χρημάτων».

Αμέσως μόλις αφίχθη στην Λιλ, ο άλλωτες ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ συνελήφθη προκειμένου να καταθέσει για τη διαβόητη «υπόθεση Carlton». Θεωρητικά, η κράτησή του μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 96 ώρες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, εντούτοις δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 48 ώρες.

Σαν από ειρωνεία της τύχης, αύριο, την ημέρα δηλαδή που πιθανολογείται ότι θα αφεθεί ελεύθερος στην βιομηχανική πόλη του γαλλικού βορρά καταφθάνει ο... παραλίγο αντίπαλός του Νικολά Σαρκοζί στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Η υπόθεση απασχολεί τα γαλλικά ΜΜΕ εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ ήδη οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση του ξενοδοχείου Carlton της Λιλ. Ανάμεσα στους συληφθέντες είναι και οι υπέθυνοι του ξενοδοχείου καθώς και ο υπεύθυνος ασφαλείας του διαμερίσματος Νορ, επιθεωρητής Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Λαγκάρντ φαίνεται πως οργάνωνε σουαρέ με πόρνες για τον DSK τόσο στο Παρίσι όσο και στην Ουάσιγκτον. Παράλληλα, στο κόλπο συμμετείχε και ο Φαμπρίς Παζοφσκί ιδιοκτήτης επιχείρησης ιατρικού εξοπλισμού στο Πα-ντε-Καλέ καθώς και ο Νταβίντ Ροκέ διευθυντή μιας θυγατρικής του κατασκευαστικού ομίλου Eiffage. Οι δύο τελευταίοι κατηγορούνται ότι περνούσαν μέρος των εξόδων στις εταιρείες τους.

Τα δύο βασικά ερωτήματα που έχουν προκύψει για τον Στος Καν είναι πρώτον, αν γνώριζε ότι οι κοπέλες ήταν πόρνες και αν γνώριζε ότι μέρος των εξόδων περνούσε στις εταιρείες των Παζόφσκι και Ροκέ. Αν αποδειχθεί ότι ο άλλωτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ είχε γνώση, τότε μπορεί να θεωρηθεί ένοχος για ενθάρρυνση - υποβοήθηση μαστροπείας και αποδοχή υπεξαιρεμένων χρημάτων. Η ποινή φυλάκισης για τις δύο κατηγορίες φθάνει τα επτά και πέντε έτη αντίστοιχα.

Περί τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ενεπλάκη για πρώτη φορά το όνομά του στην υπόθεση Carlton, ο DSK είχε ζητήσει να μιλήσει στην Αστυνομία «το συντομότερο δυνατόν», ώστε να μπει τέλος στους «κακόβουλους υπαινιγμούς». Μπορεί το άλλοτε φαβορί των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας να είχε παραδεχθεί τη συμμετοχή του σε νύχτες «ακολασίας» όμως αισθανόταν βαθιά προσβεβλημένος να συνδέεται το όνομά του με φαινόμενα πορνείας.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της υπόθεσης και αν τελικά ευσταθούν οι κατηγορίες εις βάρος του. Το μόνο βέβαιο είναι πως στην περίπτωσή του Ντομινίκ Στρος-Καν ισχύει ένα άλλο ρητό: «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ