Ο Τραμπ «ανάβει» φωτιές στη Μ. Ανατολή -Αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ - iefimerida.gr

Ο Τραμπ «ανάβει» φωτιές στη Μ. Ανατολή -Αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμος να πυροδοτήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο είναι πιθανό να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η αναγνώριση, που αναμένεται να γίνει σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει την επόμενη Τετάρτη, θα ανατρέψει την πολιτική δεκαετιών που ακολουθούν οι ΗΠΑ και ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μολονότι ο πρόεδρος σκέφτεται σοβαρά να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αναμένεται ότι και πάλι θα αναβάλει την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσής του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους ενώ η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει τις αξιώσεις του Ισραήλ σε ολόκληρη την πόλη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ισραήλ Ιερουσαλήμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ