Θεσσαλονίκη: Πασαλάκια θα εμποδίζουν την παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Πασαλάκια θα εμποδίζουν την παράνομη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πασαλάκια που θα εμποδίζουν την παράνομη στάθμευση των ΙΧ αυτοκινήτων και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων σχεδιάζονται να τοποθετηθούν στους λεωφορειοδρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τεχνητά εμπόδια, παρόμοια με αυτά που έχει τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δρόμους όπως η Ερμού και η Λέοντος Σοφού, τα οποία δεν θα επιτρέπουν τη στάση και τη στάθμευση των ΙΧ οχημάτων.

«Η λογική είναι να τοποθετηθούν εμπόδια στους λεωφορειοδρόμους όλου του ιστορικού κέντρου, ώστε να μην έχουμε σταθμευμένα αυτοκίνητα που θα εμποδίζουν την κίνηση των αστικών λεωφορείων, προκαλώντας την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα είναι μέλος της ομάδας εργασίας που συστάθηκε για τον εντοπισμό των λεωφορειολωρίδων που βρίσκονται στο «κόκκινο» και την αστυνόμευση τους, με στόχο τη γρηγορότερη μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία. Στην ίδια επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), του ΟΑΣΘ, της αστυνομίας και της τροχαίας.

«Μόνο στην οδό Αγγελάκη γίνεται ελεύθερα η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σε πρώτη φάση θα εστιάσουμε στο ιστορικό κέντρο, από το πάρκο της ΧΑΝΘ και την Τσιμισκή έως την οδό Βενιζέλου, γιατί εκεί έχουμε τα περισσότερα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα», πρόσθεσε η η κ. Γούλα.

Η απόφαση για τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων στις λεωφορειολωρίδες που παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα έχει ήδη ληφθεί, ενώ πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ