fbpx Στο 13% η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κρέατος | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ο Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στο 13% η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κρέατος

Φωτογραφία: Eurokinissi
01|12|2017 | 11:48
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο 13% κυμαίνεται η παραβατικότητα στις επιχειρήσεις κρέατος, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Meat News.

Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στους νέους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) που θεωρεί ως «αναγκαίο εργαλείο για την εποπτεία της αγοράς, «όμως δεν μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ικανοποιητικής εποπτείας της αγοράς αν δεν πλαισιωθεί από ευρύτερες πολιτικές και διοικητικές δράσεις».

Όσον αφορά στους ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο σημείωσε ότι «οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας (κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ. - ν.4177/13), όσον αφορά στην πλήρη και ορθή ενημέρωση των καταναλωτών μέσω των πινακίδων λιανικής πώλησης, των σφραγίδων σήμανσης καθώς και την κατοχή και έκδοση των προβλεπομένων παραστατικών διακίνησης και εμπορίας».

Τέλος, σχετικά με τις παραβάσεις στα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος, σύμφωνα με τις απαντήσεις του γενικού γραμματέα, η αρμόδια διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς έχει εστιάσει τον έλεγχο στις περιπτώσεις παραπλάνησης όσον αφορά στην προέλευση, καθώς και στην πώληση έτοιμου μη προ-συσκευασμένου κιμά, δηλαδή κιμά κομμένου εκ των προτέρων, ο οποίος διατίθεται χύμα στον καταναλωτή, χωρίς ο τελευταίος να ενημερώνεται για το είδος κρέατος που χρησιμοποιήθηκε, την ημερομηνία κοπής και την περίοδο διατηρησιμότητάς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ