Μουντιάλ 2018: Το απόγευμα στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Το απόγευμα στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος διεξάγεται σήμερα η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κυπέλλο του 2018, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα, Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και από αυτήν θα προκύψουν οι 8 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων που θα διαγωνιστούν από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στη Ρωσία.

Η Εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε στα πλέι οφ της Ευρώπης από την Κροατία, μένοντας εκτός Μουντιάλ μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες, το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία, ενώ ηχηρές απουσίες είναι αυτές της Ιταλίας (για πρώτη φορά μετά το 1958), της πρωταθλήτριας Ν. Αμερικής Χιλής, της φιναλίστη του Μουντιάλ 2010 Ολλανδίας, αλλά και των ΗΠΑ (για πρώτη φορά από το 1986).

Η διαδικασία

Η παγκόσμια κατάταξη της FIFA τον Οκτώβριο του 2017 χρησιμοποιήθηκε προκειμένου οι 32 φιναλίστ να χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.

Η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική 5, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3.

Η γενική αρχή της FIFA είναι να εξασφαλίσει ότι κανένας όμιλος δεν έχει πάνω από μία ομάδα από την ίδια ζώνη. Αυτό ισχύει για όλες τις ζώνες εκτός της Ευρώπης, η οποία αντιπροσωπεύεται από 14 ομάδες. Κάθε όμιλος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία, αλλά όχι περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Ως εκ τούτου, έξι από τους ομίλους θα διαθέτουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες. Η κατανομή των ομάδων στους ομίλους θα γίνει σύμφωνα με γεωγραφικό διαχωρισμό, με ένα σύστημα σχεδιασμένο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Αυτό σημαίνει, π.χ., πως το Περού, η Κολομβία και η Ουρουγουάη, που βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, δεν θα μπουν στον ίδιο όμιλο με τη Βραζιλία ή την Αργεντινή, οι οποίες βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες των άλλων συνομοσπονδιών, εκτός της Ευρώπης.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο γκρουπ: Ρωσία (οικοδέσποινα), Γερμανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία, Γαλλία
2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία
3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν
4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ κλήρωση γκρουπ Fifa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ