Η αγαπημένη πιανίστα του Ομπάμα, Gabriela Montero στο iefimerida: Είμαι συγκινημένη που έρχομαι στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Η αγαπημένη πιανίστα του Ομπάμα, Gabriela Montero στο iefimerida: Είμαι συγκινημένη που έρχομαι στην Ελλάδα

Μάστερ των αυτοσχεδιασμών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις μεγαλύτερες κλασικές πιανίστριες στον κόσμο αλλά και διάσημη συνθέτης, η φημισμένη Gabriela Montero πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση στη χώρα μας, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ενα ιδιαίτερο, μοναδικό ρεσιτάλ, που υπόσχεται στο κοινό μία σπάνια μουσική εμπειρία. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που έρχομαι στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη μου επαγγελματική παρουσία στη χώρα σας και νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί είναι μια χώρα που πάντα θαύμαζα και αγαπούσα μέσα από την ιστορία της» αναφέρει στο iefimerida η Gabriela Montero λίγο πριν φτάσει στην Ελλάδα. «Είχα επισκεφθεί την Ελλάδα στα φοιτητικά μου χρόνια όταν σπούδαζα πιάνο στο Λονδίνο και ακόμα έχω αυτές τις αναμνήσεις στην καρδιά μου» τονίζει με ενθουσιασμό.

Η Gabriela Montero, πέρα από αδιαμφισβήτητο υπόβαθρο, παιδεία και τεχνική που διαθέτει, ως κλασική σολίστας, έχει παράλληλα καταξιωθεί διεθνώς, ως η κορυφαία πιανίστρια στους αυτοσχεδιασμούς. «Όταν αυτοσχεδιάζω νιώθω πως έρχομαι πιο κοντά στο κοινό μου και νιώθω πως και εκείνο συνδέεται με έναν μοναδικό τρόπο μαζί μου. Εκείνη τη στιγμή νιώθω ότι γίνεται ένα σκηνικό και μουσικό 'θαύμα'.
Με τους αυτ
οσχεδιασμούς εκφράζομαι καλύτερα και είναι σαν να συνομιλώ με την μουσική. Είναι ο πιο φυσικός και αυθόρμητος τρόπος που μπορώ να εκφράσω τον ίδιο μου τον εαυτό και το κοινό το εισπράττει αυτό. Και την επικοινωνία αυτή με το κοινό θέλω να εκφράσω στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 Δεκεμβρίου».

Η αγαπημένη πιανίστα του Ομπάμα, Gabriela Montero στο iefimerida: Είμαι συγκινημένη που έρχομαι στην Ελλάδα  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: AP Images

«Μέσω του αυτοσχεδιασμού νιώθω απόλυτη ελευθερία. Δεν προϋπάρχει τίποτα μέσα στο μυαλό μου, τα πάντα είναι δημιούργημα της κάθε στιγμής. Η αλήθεια είναι πως αυτοσχεδιάζω επάνω σε διάφορα στυλ, αλλά όταν φτάνω στην κλασική μουσική, νιώθω τη απόλυτη 'οικειότητα'».

Από Σούμπερτ σε Σούμαν και Βαγγέλη Παπαθανασίου

«Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσω στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών περιλαμβάνει σπουδαία κλασικά κομμάτια του Σούμπερτ και του Σούμαν, αλλά και μοντέρνα κομμάτια όπως για παράδειγμα το «Chariots of Fire» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τα οποία εναρμονίζονται με τις δικές μου μουσικές πινελιές».

Η Gabriela Montero γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας από μητέρα Αμερικανίδα.
Επιτομή του όρου «παιδί θαύμα», σχημάτισε για πρώτη φορά μελωδία σ’ ένα πιάνο παιχνίδι σε ηλικία μόλις 15 μηνών.
Άρχισε να μελετά πιάνο στα τρία της, ενώ στα πέντε της συμμετείχε στην πρώτη της συναυλία και στα οκτώ της εμφανίστηκε στο πρώτο προσωπικό της κοντσέρτο εντασσόμενη αμέσως και στην Ορχήστρα νέων Simon Bolivar.

Αποφοίτησε με τις υψηλότερες διακρίσεις από την Βασιλική Ακαδημία μουσικής του Λονδίνου, ενώ στην καριέρα της έχει τιμηθεί με όλες τις κορυφαίες διακρίσεις, αποσπώντας παράλληλα για τους δίσκους της αμέτρητα μουσικά βραβεία, ανάμεσά τους και 3 Grammy, 1 Klassik-ohne-Grenzen και 1 5StarBBC!

Στις 20 Ιανουαρίου 2009 ήταν τιμώμενη προσκεκλημένη καλλιτέχνης στην Ορκομωσία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που είναι μία από τις αγαπημένες του καλλιτέχνιδες, ενώ η ίδια θεωρεί ως ύψιστη διάκρισή της την ανακήρυξή της από τη Διεθνή Αμνηστία σε επίτιμη πρέσβειρα της, με αφορμή τους συνεχείς αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο μέσω της μουσικής της όσο και δια του δημόσιου λόγου της.

Στην φρενήρη πορεία τής καριέρας της, η Γκαμπριέρα Μοντέρα μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες Ορχήστρες του κόσμου, όπως η Συμφωνική της Βιέννης, η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Βερολίνου, του Τόκυο, του Σικάγου, του Σαν Φρανσίσκο, την Royal Symphony, αλλά και με προσωπικότητες όπως ο Yo Yo Ma, ο Lorin Maazel ή ο Gautier Capucon.

Έχει εμφανισθεί επίσης στα διασημότερα θέατρα του πλανήτη, στις Όπερες της Βιέννης, του Σίδνεϊ, στην Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, στην Σκάλα, ενώ διατηρεί μόνιμες σχέσεις συνεργασίας με το BBC, το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, του Σάλτσμπουργκ και το Φεστιβάλ του Λουγκάνο, όπου προσκαλείται κάθε χρόνο.


Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μία ξεχωριστή βραδιά πιανιστικών αυτοσχεδιασμών.

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι και ΑΜΕΑ: 25 ευρώ (στην Γ Ζώνη)
Ζώνη Γ: 30, Ζώνη Β: 50, Ζώνη Α: 60, Διακεκριμένη Ζώνη: 70 ευρώ
Μέγαρο Μουσικής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Gabriela Montero Μέγαρο Μουσικής πιανίστα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ