Γεωργίου: Ανέλαβα την ΕΛΣΤΑΤ αφού είχαμε μπει στο μηχανισμό στήριξης - iefimerida.gr

Γεωργίου: Ανέλαβα την ΕΛΣΤΑΤ αφού είχαμε μπει στο μηχανισμό στήριξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγγραφο υπόμνημα 111 σελίδων κατέθεσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, μέσω των συνηγόρων του, στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για την δόλια διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Γεωργίου που παράλληλα κατέθεσε στον κ. Γρηγόρη Πεπόνη και στοιχεία αλληλογραφίας 1.000 σελίδων που είχε η ΕΛΣΤΑΤ με τη Eurostat επισημαίνει ότι ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2010 όταν ήδη η Ελλάδα είχε ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης με έλλειμμα 13,6%.

Και πρότεινε να κληθούν ως μάρτυρες ο γενικός διευθυντής και ο επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος της ευρωπαϊκής αρχής για να καταδειχθεί ότι όλες οι ενέργειες της υπηρεσίας έγιναν με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Eurostat.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ έχει αποστείλει στη Βουλή για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών μελών του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ