Μειωμένες οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Μειωμένες οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο τον Σεπτέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση 0,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά στην πλειονότητα των επιμέρους κατηγοριών καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Τρόφιμα- ποτά- καπνό (3,4%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (2,5%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (1,4%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (0,5%) και Πολυκαταστήματα (0,2%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά σε Ένδυση- υπόδηση (1%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (0,8%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (0,6%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο σημείωσε μείωση 0,8% τον Σεπτέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2016, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017 κατέγραψε μείωση 6%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,1% τον Σεπτέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) σημείωσε μείωση 0,7% τον Σεπτέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2016, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017 κατέγραψε μείωση 1,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,1% τον Σεπτέμβριο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λιανικό εμπόριο σεπτέμβριος ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ