Eνοχος για υπεξαίρεση πρώην δήμαρχος Ημαθίας - iefimerida.gr

Eνοχος για υπεξαίρεση πρώην δήμαρχος Ημαθίας

Φωτογραφία: verianet.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένοχος σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε πρώην δήμαρχος της Ημαθίας, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση από το δημοτικό ταμείο.

Ο λόγος για τον Λευτέρη Βαλαβάνη, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος το διάστημα 2003-2006 στον Καποδιστριακό Δήμο Αποστόλου Παύλου.

Ο ίδιος, αρχικά, είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με κάθειρξη 18 ετών, κι αφού έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή, αποφυλακίστηκε, το 2016, υπό όρους λόγω προβλημάτων υγείας.

Ποινή επεβλήθη και στον ταμία του Δήμου, Κωσνταντίνο Γιδιώτη, στον οποίο το Εφετείο επέβαλε φυλάκιση 5 ετών, ποινή η οποία μετατράπηκε προς 3 ευρώ τη μέρα (από κάθειρξη 10 ετών πρωτόδικα).

Στην απολογία τους ο πρώην Δήμαρχος Αποστόλου Παύλου παραδέχτηκε ότι σε διαχειριστικό επίπεδο δεν τήρησε κατά γράμμα τους δημοσιονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να παρακάμψει γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να επισπεύσει την εκτέλεση αναγκαίων έργων και για να συμπιέσει το κόστος πραγματοποίησής τους.

Πηγή: verianet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ