Αστακός με το... λογότυπο της Pepsi στο καβούκι του βρέθηκε σε θάλασσα του Καναδά [εικόνα]

Ένας αστακός που βρέθηκε στο Νιου Μπρούνσγουικ του Καναδά, φαίνεται να έχει «κολλημένο» επάνω στο καβούκι του το λογότυπο της Pepsi.

Το καρκινοειδές είδε η Καρίσα Λίντστραντ όταν ψάρευε αστακούς με τη βάρκα της στα νερά του Γκραντ Μανάν την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να πω πώς το απέκτησε» δήλωσε η Λίντστραντ, που ψαρεύει αστακούς εδώ και 4 χρόνια. «Μοιάζει περισσότερο με ένα τατουάζ ή ένα σχέδιο επάνω στον αστακό και όχι κάτι που μεγαλώνει μέσα σε αυτό».

Μια φωτογραφία που έβγαλε η Λίντστραντ προκάλεσε πλήθος συζητήσεων για το πώς βρέθηκε εκεί το λογότυπο. Ορισμένα μέλη του πληρώματος υπέθεσαν πως ο αστακός μεγάλωσε κατά κάποιο τρόπο γύρω από ένα κουτάκι Pepsi που μπορεί να βρέθηκε στον πάτο του ωκεανού.

"It seemed more like a tattoo or a drawing on the lobster rather than something growing into it." https://t.co/3MCNQ42xIo

Η συγκεκριμένη όμως φωτογραφία εγείρει τις ανησυχίες για το μέγεθος των πλαστικών και των σκουπιδιών που πετιούνται στους ωκεανούς του κόσμου. Περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται ετησίως και πάνω από 8 εκατομμύρια πετιούνται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο, σύμφωνα με την περιβαλλοντική ομάδα Plastic Oceans.

Ο Μάθιου Άμποτ, συντονιστής θαλάσσιων προγραμμάτων στο Συμβούλιο Διατήρησης του Νιου Μπρούνσγουικ δήλωσε στο CBC News πως η φωτογραφία απεικονίζει το πόσο διαδεδομένα είναι τα ανθρώπινα σκουπίδια. «Στο σημείο όπου ζούσε ο αστακός, υπήρχαν σκουπίδια που είχαν φτάσει ακόμη και στα βαθιά νερά» δήλωσε ο Άμποτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ