Λέσβος: Βανδάλισαν μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο [εικόνα] - iefimerida.gr

Λέσβος: Βανδάλισαν μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο [εικόνα]

Βανδάλισαν μνημείο για τους πρόσφυγες που χάθηκαν στο Αιγαίο (Φωτογραφία: emprosnet)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγνωστοι βανδάλισαν μνημείο στη Λέσβο, με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια τη διετία 2012-2013, την προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στο μνημείο. Η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» καταδίκασε το γεγονός, σημειώνοντας: «Αναρωτιέται κανείς σε τι αποσκοπούσε, τι επεδίωκε ο δράστης ή οι δράστες, προσβάλλοντας την μνήμη των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων!».

Λέσβος: Βανδάλισαν μνημείο με ονόματα προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Αν μη τι άλλο ασέβησαν σε πανανθρώπινες αξίες και παραδόσεις, που πρώτοι οι πρόγονοι μας ανέδειξαν για τον σεβασμό των νεκρών, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Συγγενείς ή άγνωστοι, ομόδοξοι ή ετερόδοξοι, εχθροί ή φίλοι. Στην τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» που αποτελεί παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου, κυρίαρχο στοιχείο είναι η απότιση τιμής στον νεκρό αδελφό -συνάνθρωπό μας».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μνημείο πρόσφυγες Λέσβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ