Γερμανία: Η αστυνομία κατέσχεσε «σημαδεμένα» με ραδιενέργεια τραπουλόχαρτα - iefimerida.gr

Γερμανία: Η αστυνομία κατέσχεσε «σημαδεμένα» με ραδιενέργεια τραπουλόχαρτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραπουλόχαρτα «σημαδεμένα» με μια ραδιενεργό ουσία ανακάλυψε η γερμανική αστυνομία κατά την έφοδό της σε εστιατόριο του Βερολίνου.

Οι επιθεωρητές θεωρούν ότι οι χαρτοπαίκτες ενδέχεται να είχαν κρυμμένους πάνω τους ανιχνευτές ραδιενέργειας, που τους επέτρεπαν να «βλέπουν» συγκεκριμένα χαρτιά των αντιπάλων και να τους κλέβουν.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν σ’ έναν τυχαίο έλεγχο σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων διαπιστώθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας σ’ ένα απορριμματοφόρο. Μέσα του βρέθηκαν διάτρητα τραπουλόχαρτα ποτισμένα με το ραδιενεργό ισότοπο 125 του ιωδίου, που έχει ιατρικές εφαρμογές και περίοδο ημιζωής 60 ημερών.

Αστυνομικοί συνοδεία ειδικών παρακολούθησαν τη συνήθη διαδρομή του απορριμματοφόρου και έτσι έφθασαν στα ίχνη του εστιατορίου, όπου βρήκαν 13 τραπουλόχαρτα «σημαδεμένα» με τη ραδιενεργό ουσία. Το εστιατόριο δεν είχε άδεια λειτουργίας ως χαρτοπαικτική λέσχη. H ηλικίας 41 ετών ιδιοκτήτρια συνελήφθη και αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες που επισύρουν ποινή έως και πενταετούς φυλάκισης. Οι αρχές σφράγισαν τη γύρω περιοχή, διέταξαν να καθαριστεί και όπως λένε δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για τους περιοίκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ