Αντί να διώξουν τον παιδεραστή ιερέα, απαγόρευσαν τα παιδιά στην εκκλησία - iefimerida.gr

Αντί να διώξουν τον παιδεραστή ιερέα, απαγόρευσαν τα παιδιά στην εκκλησία

παππάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες διαφωνίες μεταξύ του ποιμνίου έχει δημιουργήσει εδώ και ένα μήνα μια μικρή εκκλησία, επειδή επέτρεψε σε ιερέα που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων να επιστρέψει στον άμβωνα, απαγορεύοντας παράλληλα την παρουσία παιδιών στη λειτουργία.

Ο ιερέας Ντάρελ Γκίλιαρντ, ο οποίος λειτουργούσε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, καταδικάστηκε το 2009 για άσεμνη συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών που ανήκαν στο ποίμνιο του.

Αφού εξέτισε μέρος της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επέστρεψε στα ιερατικά του καθήκοντα, σε άλλη εκκλησία της περιοχής, προκαλώντας την αντίδραση όχι μόνο των πιστών, αλλά και πολλών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με τους όρους αποφυλάκισής του, ο Γκίλιαρντ απαγορεύεται να έρθει σε οποιουδήποτε είδους επαφή με παιδιά κάτω των 18 ετών. Έτσι, οι υπεύθυνοι της εκκλησίας στην οποία εργάζεται, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα παιδιά να έρχονται στις κυριακάτικες λειτουργίες, για να μην δημιουργηθούν παρατράγουδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ